Amsterdam solicită guvernului olandez să implementeze o reducere drastică a numărului de zboruri care operează de pe aeroportul Schiphol, plus o interdicție a zborurilor între orele 23:00 și 7:00. Cererea este legată de strategia pe mai multe direcții a orașului de a promova o mai bună calitate a vieții pentru locuitorii săi.

Aeroportul însuși a anunțat că sprijină apelul orașului pentru interzicerea zborurilor de noapte, precum și interzicerea avioanelor private. Totuși, decizia de a face schimbări drastice revine guvernului național, care deține 70% din nodul de zbor, transmite The Mayor.

Ministrul pentru Infrastructură și Gospodărirea Apelor, Mark Harbers, a declarat, prin intermediul unui purtător de cuvânt, că a primit mesajul de la Amsterdam și că îi va studia conținutul.

Cu toate acestea, un nou guvern va prelua conducerea pe 2 iulie și nu este clar care ar putea fi poziția lor în acest sens.

Consilierul Hester van Buren, al cărui portofoliu include aeroportul, a explicat faptul că politica ar fi să lupte în continuare pentru reducerea zborurilor la 400.000 pe an. Acest număr ar reprezenta o reducere cu 9% a zborurilor totale. Cu toate acestea, preocuparea conducerii aeroportului este că o astfel de măsură ar pune capăt efectiv statutului de hub de zbor internațional al regiunii.

În numele municipalității, consilierul a anunțat că se va concentra și pe trenurile internaționale de pasageri pentru a înlocui zborurile scurte și propune introducerea pe termen scurt a unei taxe de călătorie cu avionul dependentă de distanță.

În plus, Primăria analizează piața muncii cerând ca Schiphol să fie un loc de muncă sănătos și sigur, printre obiectivele importante fiind lucruri precum „un program decent” pentru angajați.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri