Halkidiki este o zonă peninsulară cu trei brațe, Kassandra, Sithonia si Muntele Athos, situată în nordul Greciei, la o distanță de 90 km de Salonic, al doilea mare centru comercial al Greciei.

Halkidiki, o zonă turistică vizitată de numeroși români, este un amestec interesant de zone destinate celor aflați în căutare de relaxare, dar și de comunități monastice, având în vedere că Muntele Athos este situat chiar în această zonă.

Cât despre plaje, topul 10 al celor mai frumoase dintre acestea, este alcătuit după cum urmează de Greekreporter:

Plaja Trani Ammoudia

Plaja Trani Ammoudia, care se numește și Ormos Panagias, este localizată în Sithonia, peninsula de mijloc din Halkidiki. Conform descrierii publicației, este o plajă liniștită și cu siguranță una dintre cele mai mari întinderi de nisip din Sithonia.

Având în vedere acest lucru, această plajă nu este niciodată aglomerată, fiind o destinație ideală pentru familii și pentru cei care caută relaxarea.

De asemenea, pala Trani Ammoudia se face remarcată prin cât de transparente sunt apele sale.

Plaja Kalogria

Această plajă idilică este situată de asemena în Sithonia, într-o zonă cu dealuri înverzite pe fundal, cu păduri de pini, care pare desprinsă din vise: nisipurile aurii se întind de la un capăt la altul al acesteia, iar culoarea apei este turcoaz.

Este cunoscută turiștilor prin faptul că, odată urcate, dealurile oferă o priveliște minunată de ansamblu a întregii zone.

Plaja Toroni

Plaja Toroni, situată în partea de sud a Sithoniei, este, ca și plaja Kalogria, faimoasă pentru priveliștea de basm, având de asemenea dealuri pe care turiștii pot urca și, de asemenea, păduri de pini, precum și livezi de măslini.

De asemenea, plaja Toroni se remarcă printr-o istorie bogată, care iese în evidență prin numeroasele biserici bizantine din zonă.

Sursă foto: Shutterstock / Rosen Ivanov Iliev

Plaja Kalamitsi

Plaja Kalamitsi este situată de asemenea în partea de sud a Sithoniei, remarcându-se prin micile golfuri care pot fi explorate de turiștii aflați în zonă.

Plaja Kalamitsi iese în evidență și prin faptul că turiștii pot campa aici, fiind astfel o alternativă la regimul hotelier obișnuit.

Plaja Lagomandra

Aflată la poalele Muntelui Itamos, la aproximativ 47 de kilometri sud-est de Poligiros, capitala zonei Halkidiki, plaja Lagomandra are forma unui amfiteatru natural și se înscrie perfect în peisajele cu care obișnuiește Grecia turiștii, având nisipuri aurii și ape de un albastru perfect.

De asemenea, plaja este puțin aglomerată, oferind chiar priveliștea pescarilor greci care ies la pescuit în bărcile lor viu colorate.

Sursă foto: Shutterstock

Plaja Possidi

Situată la 70 de kilometri sud de Poligiros, capitala zonei Halkidiki, plaja Possidi oferă de asemenea peisaje idilice, fiind cunoscută pentru faptul că le oferă turiștilor posibilitatea de a vizita ruinele orasului antic Mende, fondat de coloniștii din Eretria în secolul al VIII-lea î.Hr.

În acest oraș, de altfel, se află și printre cele mai vechi temple dedicate lui Poseidon.

Plaja Kallithea

Plaja Kallithea se află la aproximativ 50 de kilometri sud de aceeași capitală a zonei Halkidiki, Poligiros, fiind una dintre cele mai cunoscute și mai organizate plaje din această zonă.

Având în vedere acest lucru, oferă unele facilități binecunoscute turiștilor români, cum ar fi umbrele, șezlonguri, dar și echipamente pentru sportul pe apă.

Plaja Karydi

Situată la 53 de kilometri sud-est de Poligiros, plaja Karydi este faimoasă pentru nisipurile aproape albe.

Apele verzi, transparente, pe lângă frumusețea pe care o oferă, sunt considerate a fi foarte sigure pentru înot, în special în ce îi privește pe copii.

Sursă foto: Shutterstock / Mistervlad

Plaja Sarti

Plaja Sarti este situată la 77 kilometri sud-est de Poligiros, fiind acoperită, asemenea plajei Karydi, de nisipuri aproape albe.

Plaja este faimoasă pentru faptul că turiștii pot avea o vedere de ansamblu a Muntelui Athos în timp ce fac baie în apele parcă pictate de un maestru al artelor frumoase.

Plaja Platanitsi

Aflată la 72 de kilometri sud-est de Poligiros, plaja Platanitsi este faimoasă pentru nisipurile sale aurii și apele verzi cristaline.

Și, aici, ca și în cazul plajei Kallithea, turiștii pot beneficia de facilități precum umbrele, șezlonguri, echipamente pentru sportul pe apă, dar și taverne.

Sursa foto: Shutterstock / frantic00

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri