Vama Veche a trecut prin multe etape și schimbări de-a lungul timpului, începând cu tulburii ani '80, când locul era aproape pustiu și până astăzi, când oameni cât se poate de diverși aglomerează până la refuz localurile disponibile. Nu toți cred însă că Vama Veche o duce atât de bine pe cât se vede la prima vedere, ba chiar unii dintre cei ai locului spun că sezonul este cât se poate de prost.

Acest lucru a fost confirmat de altfel pentru wall-street.ro de Boris Teodoru, zis "Borcan", unul dntre cei mai vechi bucătari din Vamă, care lucrează la cunoscuta cherhana din localitate.

Sezonul este foarte prost față de alți ani. Nu sunt clienți, nu e lume. Chiar și în weekend, trebuia să fie full, dar nu e. Nu mai vin la noi.

Boris Teodoru, bucătar de la cherhanaua din Vama Veche

Pentru a ilustra situația în care se află cherhanaua, acesta mai spune că înainte clienții nu aveau locuri, stând și așteptând chiar și jumătate oră să se așeze la masă, în vreme ce acum totul e mort.

Totodată, acesta remarcă exodul turiștilor români spre vecinii de la sud, spunând că sunt șiruri de mașini care așteaptă să treacă la bulgari.

"Se duc acolo, unde e mai ieftin", arată Boris Teodoru.

De asemenea, acesta este de părere că litoralul merge mai mult în jos decât în sus și adaugă faptul că în Vamă sunt doar câteva cârciumi care au clienți, restul fiind aproape goale.

Acesta își aduce aminte și de Vama de dinainte de Revoluție, când, povestește el, în localitate nu erau decât studenții din Cluj care făceau plajă și aveau o cantină în centru, dar stăteau în 2 Mai.

"Erau 7 case, dar după Revoluție au început să construiască", își amintește acesta.

Cât despre cunoscuta cherhana, Boris Teodoru spune că aceasta s-a deschis din anul 2000 și, din cauza mării, care a înaintat, el și colegii săi nu mai puteau ține bărcile, care erau sparte de valuri, astfel că s-au retras pe poziția actuală.

Nici aici, însă, cherhanaua nu este ferită de forțele naturii, pentru că, spune Boris, și aici a înaintat apa.

Norocul este că nu am mai văzut furtunile și iernile de pe vremuri, erau valuri de 7-8 metri. La două trei-zile venea furtună și ținea câte două-trei săptămâni. Acum e clima mai mediteraneeană.

Boris Teodoru, bucătar de la cherhanaua din Vama Veche

Cât despre cele mai iubite produse ale localului, bucătarul spune că acestea sunt bibanul, chefalul, calcanul, dar adaugă faptul că clienților le plac și peștele cu oase, guvizii, scrumbia, iar mai nou cherhanaua a introdus în meniu și morun, "la cerințele publicului".

De asemenea, Boris Teodoru mai explică faptul anul trecut cherhanaua a fost deschisă până la sfârșitul lui septembrie, dar, într-un an, activitatea s-a desfășurat până pe 5 octombrie.

"Mai multă lume a fost atunci ca acum", concluzionează "Borcan", amar.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri