Administrația autostrăzilor (HAC) din Croația intenționează să elimine cabinele de taxare de pe drumurile sale, iar plata pentru utilizarea autostrăzilor să devină în întregime electronică. Instituția transmite că proiectul ar putea deveni realitate după doi ani.

Deși nu este încă clar când va fi introdus sistemul de plată digitală, se știe deja că acesta va fi utilizat timp de cel puțin 15 ani fără a fi nevoie de vreo actualizare majoră.

Noul sistem electronic de plată a taxelor va determina fluxul liber al vehiculelor, deoarece nu va fi nevoie ca mașinile să se oprească pentru a efectua plăți. Totodată, sunt reduse și emisiile nocive cauzate de blocajele și cozile de trafic. De asemenea, și turiștii pot ajunge puțin mai repede la destinație, notează The Mayor.

În realitate, vor exista două sisteme care vor fi disponibile șoferilor de mașini atunci când vine vorba de plata taxei.

  • Unul va fi sistemul ENC, care va fi obligatoriu pentru vehiculele grele, precum camioanele și autobuzele care necesită instalarea unui dispozitiv în vehicul.

Cu toate acestea, acest lucru ar fi nepractic pentru turiștii care vizitează țara doar ocazional. De fapt, 85% dintre turiștii din Croația vin pe trasee rutiere.

  • Aceasta înseamnă că noul sistem croat de plată pe autostradă va fi adaptat pentru utilizatorii care nu trebuie să achiziționeze un dispozitiv ENC.

Iar plata va fi calculată și taxată prin citirea plăcuțelor de înmatriculare ale vehiculului. Această opțiune va fi disponibilă și pentru locuitorii croați.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri