Vara este din nou aici, iar tot felul de clasamente și imagini inundă internetul pentru a satisface curiozitatea turiștilor și pentru a-i influența în alegerea lor. Cu toate acestea, în mod surprinzător, o întrebare rămâne nerezolvată și încă îi dezbină pe experți și pe cunoscătorii amatori: care este cea mai lungă plajă din Europa?

Teoretic, este destul de ușor să definești cea mai lungă întindere de nisip de pe Vechiul Continent, dar există o problemă. Aceasta nu are un singur nume, deoarece reprezintă un lanț de plaje mai mici, conectate. Ceea ce este clar este că o veți găsi pe coasta atlantică a Portugaliei, la sud de capitala Lisabona.

Plaja în cauză se întinde de la Peninsula Troia până în orașul stațiune Sines și are 45 de kilometri pentru a forma un arc de cerc frumos sau un golf în semilună, potrivit The Mayor.

Plaja este împărțită între trei teritorii municipale și mai multe plaje cu nume mai mici, așa că nu formează un singur continuum în sens administrativ, dar forma sa geografică nu poate fi ignorată.

Plaja fără nume este formată din următoarele plaje mai mici și numite (de la sud la nord): Areão, Melides, Comporta, Aberta Nova, Carvalhal, Pego, Atlântica, Bico das Lulas, Tróia -Galé și Tróia-Mar.

Peisajul de coastă este caracterizat de plaje extinse de nisip, uneori formate din sedimentele roșiatice ale stâncilor nisipoase. Plajele, cu nisip auriu și Blue Flag, fac din aceste locuri o destinație privilegiată.

În plus, această mega-plajă are multe puncte fierbinți din apropiere în ceea ce privește biodiversitatea, faună și floră, cum ar fi Parcul Natural Serra da Arrábida, Rezervația Botanică a Dunelor din Peninsula Tróia și estuarul râului Sado.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri