Faimoasa stradă La Rambla, din Barcelona, intră în ”renovare”. Proiectul de reamenajarea a străzii va costa 55 de milioane de euro și va dura 32 de luni, iar promisiunea este că va fi mai prietenoasă cu pietonii și mai ecologică.

În 2027, partea pietonală a bulevardului promite să devină mai largă și mai umbrită, în timp ce traficul va deveni mai limitat, deși nu va dispărea cu totul. În plus, urbaniştii prevăd că La Rambla va deveni şi un fel de axă culturală a Barcelonei, notează The Mayor.

Inițial, proiectul numit „La Nova Rambla” trebuia să dureze șase ani, dar administrația primarului Jaume Collboni a reușit să găsească o modalitate de a reduce acest lucru la jumătate. Și asta având în vedere că planul inițial prevedea doar renovarea anumitor secțiuni, în timp ce acum întreaga lungime a străzii va fi supusă unei renovări.

Proiectul se va desfășura în trei etape pentru a minimiza cât mai bine perturbările de trafic și locuitorii.

  • Prima fază, care durează 10 luni, a început pe 17 iunie și a văzut întreruperea benzii de circulație care merge spre mare.
  • Următoarea fază va avea întreruperi pe banda de circulație opusă.
  • În ultima fază, traficul va fi redeschis pe ambele părți. Lucrările de renovare se vor concentra pe pasarela centrală, alternând secțiuni pentru a asigura accesul pietonilor.

Numai în ultimele două luni vor avea loc întreruperi care vor împiedica zonele de relaxare în aer liber ale cafenelelor să funcționeze.

De asemenea, orașul intenționează să continue să promoveze La Rambla ca principală axă culturală a Barcelonei, cu sprijin pentru toate organizațiile culturale situate pe sau în apropierea acesteia pentru a organiza evenimente în aer liber.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri