21 Iunie 2024

GALERIE FOTO | Cele mai frumoase insule din Grecia, în care să te distrezi și să te relaxezi în vacanță



Grecia este destinația preferată a românilor, mulți dintre compatrioți petrecându-și concediile și vacanțele pe tărâmul zeilor de la Mediterana, iar cei care vor să simtă pe pielea lor cum este să te afli pe o insulă în mijlocul mării, Elada are o gamă întreagă de insule din care să alegi.

Koufonisia

Sursa Foto: Shutterstock

Insulele Koufonisia sunt descrise drept „paradisul ascuns” al Greciei și au devenit în ultimii ani un loc de vacanță preferat atât pentru turiștii greci, cât și pentru turiștii străini.

Koufonisia este un grup de insule aparținând arhipelagului Cicladele de Est, format din Pano Koufonisi (Koufonisi de Sus) și Kato Koufonisi (Koufonisi de Jos).

Aceste insule idilice sunt cunoscute pentru plajele lor calme, cu nisip auriu și ape turcoaz, numeroasele lor piscine naturale și peșterile magnifice.

Deși încep să devină tot mai atractive pentru turiști, insulele Koufonisia se numără printre destinațiile care încă nu suferă de supra-turismul care afectează multe destinații de vacanță din întreaga lume.


Santorini

Sursa foto: Pexels

Nu cred că este nicio surpriză pentru nimeni că Santorini se află pe lista noastră de recomandări. Este una dintre cele mai populare destinații din lume, nu doar din Grecia, locul în care vin să se relaxeze inclusiv vedete de la Hollywood.

În Santorini albastrul mării se îmbină cu albastrul cerului, dar și cu acoperișurile albastre ale caselor. Această destinație, inclusă, de asemenea printre cele mai bune destinații pentru o lună de miere din Europa, este și una dintre cele mai frumoase insule grecești.

Dacă nu vreți să mergeți în miezul verii, poate merită să știți că insula Santorini are o temperatură medie de 21°C în octombrie, în timp ce temperatura medie a mării este de 23°C. De asemenea, străzile înguste nu vor fi atât de aglomerate, oferindu-vă șansa de a vă bucura de caldera pitorească și de insula emblematică.


Corfu

(sursa foto: Shutterstock)

Corfu este o altă destinație populară în rândul turiștilor, inclusiv celor români, iar frumusețea locului și plajele sale minunate sunt suficiente motive pentru a înțelege de ce este atât de apreciată ca destinație de vacanță.

Plaja Paleokrastritsa și mănăstirea sa, viața de noapte din Sidari și plaja „Canal d’amour”, stațiunea de pe litoral Agios Georgios sau orașul vechi Corfu și bogatul său patrimoniu bizantin vă așteaptă să le vizitați.

Cel mai bun moment al anului pentru a vizita Corfu este cu siguranță primăvara (din mai) și vara (până la sfârșitul lunii august). Aprilie și septembrie sunt destul de ploioase, dar nu la fel de mult ca noiembrie și decembrie, care ar trebui evitate. Ploile ceva mai abundente din timpul iernii fac din Corfu una dintre cele mai verzi și mai frumoase insule grecești.

În Corfu îți recomandăm și un tur privat de degustare de vinuri care durează o zi întreagă sau un tur privat de 5 ore pe insulă și în palatul Achillion. Pentru un sejur confortabil departe de agitația orașului, rezervă-ți cazarea la „casele Akti Barbati”, situate la 100 de metri de plaja din Barmpati.


Milos

Sursa Foto: Shutterstock

Dacă doriți selfie-uri uimitoare și amintiri de neuitat, călătoriți pe insula grecească Milos. În plus, se numără printre insulele mai puțin aglomerate, în care turismul de masă nu a prins la fel de multe rădăcini ca în alte insule mult mai populare.

Insula vulcanică are un teren incredibil, asemănător unui peisaj lunar, în diferite culori de formațiuni roșii, maro și albe, care se revarsă în marea adâncă, turcoaz.

Există, de asemenea, sate tradiționale de pescuit, dar și sate de munte de explorat în jurul insulei. De asemenea, veți dori să explorați golfurile nesfârșite ale insulei, care sunt accesibile printr-un tur cu barca.


Alonissos

Sursa Foto: Shutterstock

Continuăm cu o altă insulă mai puțin cunoscută de turiștii străini care vizitează Grecia. Alonissos este o insulă grecească fermecătoare și este cea mai liniștită dintre insulele Sporade.

Un alt avantaj mare pentru a merge pe această insulă, pe lângă evitarea destinațiilor turistice supraaglomerate, este că puteți face o excursie cu barca din portul Patitiri până în primul parc marin național al Greciei, unde puteți vedea delfini și foci în habitatul lor natural.

Totodată, puteți lua oricând un feribot pentru a vizita Skopelos, o călătorie de 90 de minute de la Alonissos.

Insula se laudă și cu sate pitorești pline cu căsuțe cu acoperiș de piatră, pante verzi luxuriante cu păduri de pini parfumate și plaje frumoase.


Kefalonia

Sursa foto: Pexels

Cei mai înalți munți ai Insulelor Ionice vă așteaptă pe una dintre cele mai frumoase insule grecești: Kefalonia.

Situată la sud de insulele Corfu și Lefkada, Kefalonia este renumită pentru golfurile sale. Dacă ajungeți aici, e musai să vizitați plaja Myrtos și plaja Antisamos. Pentru iubitorii de natură recomandăm Lacul Melissani, care se numără printre cele mai frumoase minuni ale naturii din Grecia.

Totodată, Kefalonia este populară și pentru mâncarea și pentru vinurile sale, așa că dacă ești un gurmand, acolo este locul perfect pentru tine.

După un tur culinar în timpul căruia vă veți bucura de arome tradiționale, vinuri locale rafinate, miere și ulei de măsline, seara te poți relaxa pe o barcă tradițională din lemn și poți admira apusul.


Mykonos

Sursa foto: Pexels

Mykonos este una dintre cele mai faimoase insule grecești, asemănată adesea cu o mică Veneție, dar grecească. Insula are un farmec aparte, așa că nu este de mirare că nu se turiștii vor să o viziteze.

Turiștii din întreaga lume iubesc Mykonos pentru că insula are, practic de toate pentru toți. Este perfectă pentru iubitorii de natură, dar și pentru pasionați de sporturi nautice.

De asemenea, Mykono este un loc primitor pentru familiile cu copii, dar și pentru iubitorii de liniște și de drumeții în natură.

Dacă nu vreți să ajungeți în toiul verii, să evitați aglomerația sau căldura prea mare, în luna octombrie, în Mykonos temperatură medie este de 19°C. Temperatura medie a mării este de 22°C, temperatura perfectă pentru a vă bucura de plaje, în liniște.


Kastellorizo

Sursa Foto: Shutterstock

Ne îndreptăm către extrema estică a bazinului Mării Egee, către teritoriile turcești chiar, Katellorizo încântă prin frumusețea naturii, dar și a așezărilor umane.

Această mică comoară este atât de aparte și de primitoare încât s-ar putea să nu vreți să plecați vreodată. Kastellorizo este cea mai mică insulă locuită a Greciei și se află la doar 2 kilometri de coasta Turciei.

Casele au o arhitectură în stil anatolian, iar insula are castele pe deal.

Chiar dacă insula este mică, există multe de făcut pe insulă și pe marea din jur. Puteți lua o barcă pentru a face turul peșterii Blue Grotto sau puteți vizita mica insulă de stâncă pentru a face scufundări și a vă bucura de o plajă privată.

Insula Kastellorizo găzduiește, de asemenea, o mănăstire și un castel deasupra portului.


Symi

Sursa Foto: Wall-Street.ro

Această insulă muntoasă are case colorate care împrăștie dealurile și este situată la aproximativ 41 de kilometri nord-vest de Rodos și se încadrează în rândul insulelor mult mai liniștite din Grecia.

Symi are multe plaje și golfuri, dar și o mănăstire faimoasă în orașul Panormitis care atrage turiști internaționali în fiecare an.

Există puțin peste 2.500 de locuitori pe insulă, ceea ce o face destinația perfectă, nealterată. Puteți chiar să faceți un tur cu barca de toată ziua în jurul insulei pentru a vedea toate minunile sale naturale.

Insula Symi este destinația preferată pentru călătorii pretențioși care caută soare, odihnă și restaurante rafinate cu fructe de mare. Este o destinație perfectă pentru familii dar și pentru îndrăgostiți.

Insula Symi este alături de insula Santorini una dintre cele mai romantice destinații din Grecia. Plaja Nimboria, Pedi, Nos, Panormitis, dar și plajele mici ale insulei Symi vă așteaptă.


Paros

Sursa foto: Pexels

Dacă ar fi să alegeți doar o insulă grecească din Marea Egee pentru o vacanță, insula Paros ar fi cu siguranță cea potrivită. Turiștii din întreaga lume iubesc Paros pentru plajele sale incredibile de frumoase, pentru satele tradiționale și parcă neatinse de prezent, cât și pentru priveliștile redate de casele albe cu acoperișuri albastre.

Paros este ca Santorini, dar mai liniștit, este ca Mykonos, dar fără viața de noapte. Vă sfătuim să vizitați Paros în mai și iunie sau septembrie pentru că atunci clima este ideală și cazarea mai ieftină. Desigur, dacă nu aveți de ales, sezonul de vârf este, de asemenea, un moment bun pentru a vizita una dintre cele mai frumoase insule grecești, dar cazarea și traversările cu feribotul vor fi mai scumpe.

Cum ajungi în Paros: Cel mai simplu mod de a ajunge la Paros este să rezervi zboruri către Atena, Mykonos sau Santorini și apoi să iei un feribotul (4 ore din Atena, 30 minute din Mykonos). În ultimii ani, Paros are și un aeroport care face legătura între Atena și Salonic.


Marathonisi

Sursa foto: Unsplash

Marathonisi mai este numită și „Insulele țestoaselor”. Situată la sud de insula Zakynthos, este, de asemenea, una dintre cele mai frumoase insule grecești. Cel mai simplu mod de a merge pe această insulă mică este să îți rezervi zborurile către Zakynthos.

Insula Marathonisi este practic casa țestoaselor, așa că nu vei avea unde să înnoptezi aici, însă cea mai apropiată locație unde poți căuta cazare este tot Zakynthos.

Sfat: Este mai plăcut să vizitezi insula în afara sezonului pentru că sunt o mulțime de turiști pe această insulă minusculă în iulie și august. Insula Marathonisi este ușor accesibilă din portul Zakynthos.


Rodos

Sursa foto: Wall-Street.ro

Rodos este una dintre cele mai mari insule ale Greciei, cu un aspect similar Cretei sau insulei Samothraki(cunoscută ca fiind cea mai apropiată de România). Rodos se prezintă, mai degrabă, ca un oraș medieval activ, păstrând însemne ale istoriei grecești, principalul obiectiv turistic al insulei fiind acropola Lindos.

Puteți face multe Rodos, fiind o insula imensă. Dacă nu vreți să stați toată ziua pe una dintre minunatele sale plaje, poate vizitați Valea Fluturilor, cunoscută și sub numele de Valea Petaloudes, care se află în vestul insulei grecești Rodos, la aproximativ 25 de kilometri distanță de cel mai mare oraș al insulei.

Dacă fluturii nu sunt de ajuns, mergeți la Ferma Rodos, un loc unde oamenii pot vedea, dar mai ales, pot interacționa cu animale precum struți, lemurieni, cămile, căprioare, maimuțe sau canguri.


Zakynthos

Sursa foto: Pexels

Poate că ați mai auzit deja de Zakynthos prin prisma Shipwreck Cove, o plajă sublimă unde o barcă de contrabandist a eșuat în urmă cu mai bine de patru decenii.

Aspectul său legendar este sporit de zvonurile conform cărora nava transporta contrabandă și a fost abandonată de echipaj în timpul unei furtuni puternice pentru a scăpa de marina care îl urmărea.

Una peste alta, Zakynthos este o insulă extrem de populară printre turiștii români care anual aleg să meargă în concediu în Plaja Porto Limnionas, Insula Marathonisi, plaja Banana, plaja Kalamaki, dar și multe altele.


Creta

Încheiem cu Creta, o insulă perfectă și pentru vacanțe în familie. Insula pe care s-a născut Zeus, regele zeilor olimpieni, este și cea mai mare din Grecia, iar în ciuda numărului mare de vizitatori pe care îl susține anual, aceasta își păstrează unicitatea, dar și nivelul redus al prețurilor.

Chania este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Creta. O parte a orașului a fost distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, însă centrul istoric a rămas intact și plin de farmec. Unii turiști încă mai cred că orașul Chania este capitala Cretei, însă, de fapt, Heraklion a devenit capitala Cretei, în 1971.

Insula este atât de mare încât este greu să alegi un loc anume ca fiind perfect pentru toată lumea, așa că vă invităm să descoperiți unele dintre locurile de vizitat în acest articol.




Citeste si