Pentru vara anului 2024, topul destinațiilor europene este condus de Madeira urmată îndeaproape de Tenerife, Palma de Mallorca, Nisa și Sicilia. Când vorbim despre destinațiile mai îndepărtate, trendul verii este compus dintr-un mix de Asia si Africa: Seychelles, Tanzania, Malaezia, Kenya și Indonezia, potrivit datelor furnizate de agenția de turism Eturia.

Cele mai multe vacanțe din această perioadă, se desfășoară în familie, de aceea Eturia a conturat un set de oferte care faciliteză călătoriile în Europa pentru familiile cu copii, cei mici călătorind gratuit, singura condiție fiind ca ei să stea în aceeași cameră cu părinții, până la 2 minori, cu vârsta de până la 12 ani.

Pe de altă parte, vacanțele dedicate cuplurilor nu lipsesc din topul vânzărilor din acest moment, fie că aleg vacanțe în doi sau experiențe mai complexe împreună cu un însoțitor de grup.

Când vine vorba despre bugetul mediu investit de un turist român pentru vacanța de vară, pentru Europa observăm că investesc un buget mediu de 800 euro, având în vedere că multe plecări din acestă perioadă (Paris, Barcelona, Sicilia, Sardinia, Nisa, Lisabona) se regăsesc în ofertele noastre la tarife sub 700 euro, dar sunt și destinații precum Madeira, unde, pentru un sejur de 7 nopți, prețurile pornesc de la 890 euro. Pe de altă parte, un sejur de zece zile pe plajele exotice din Seychelles, în luna august 2024, poate fi achiziționat de la 1890 euro/persoană,” declară Ana Maria Gherasim, director de vânzări Eturia.

Potrivit agenției de turism, apetitul pentru călătorii se află pe un trend ascendent, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cu o creștere de circa 15%.

“Pentru această vară, observăm că turiștii români sunt deschiși să exploreze mai mult Portugalia, Italia (Ischia, Capri si Napoli) sau Franța. În Franța, de exemplu, pe lângă Paris, aleg pachete combinate cu Valea Loarei sau Mont Saint Michel, iar unii fac oprire și la Disneyland, o atracție extrem de apreciată de familii. Scoția reprezintă o altă destinație atragătoare în vara 2024, la fel și Islanda, cu o climă mai prietenoasă și un peisaj spectaculos. O altă noutate a acestui an o reprezintă croazierele pentru Islanda, Groenlanda, fiordurile norvegiene, chiar și Alaska,” declară mai afirmă directorul de vânzări Eturia.

Foto: Vas croazieră Alaska

Eturia a devenit, în 2007, prima agenție de turism turoperatoare din România ce oferă servicii tailor-made. Dincolo de cele peste 150 de destinații din portofoliu, experiența Eturia include consultanți specializați pe fiecare zonă a globului, ce șțiu să recomande fiecărui client locuri, hoteluri sau trasee. Mai mult, agenția creează și vacanțe cu plecări predefinite create pe principiul celui mai bun tarif.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri