Taxiurile nemților au fost colantate cu mesaje în care turiștii străini sunt încurajați să descopere România. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului realizează, în perioada 10 iunie – 15 iulie, o campanie de promovare outdoor a României în Hamburg, Berlin, Munchen, Frankfurt – Germania, prin colantarea a 625 de taxiuri, campanie ce se desfășoară în contextul Campionatului European de Fotbal (EURO 2024).

„Astfel, România va beneficia de o expunere semnificativă, nu doar în rândul turiștilor din Germania, dar și în rândul potențialilor turiști din întreaga Europă care participă la acest campionat. Fiecare imagine are un cod QR unde se regăsește broșura generală a României în limba germană, cu ajutorul căreia vizitatorii vor obține informații relevante despre diferitele destinații din România”, se arată într-un comunicat emis de minister.

Germania este considerată ca fiind o piață prioritară, iar conform ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică, aceasta ocupă primul loc în clasamentul statelor emițătoare de turiști în anul 2023, cu un număr de 218.300 sosiri în anul 2023.

Totuși, înainte de a capta turiști din alte țări, avem probleme legate de exodul românilor către plajele bulgărești și grecești. Întrebat de ce pleacă românii pe litoralul vecin, chiar dacă ajung să se scalde în aceeași mare, Ministrul Turismului, Radu Oprea, spune că turistul român caută plaje și ape curate. Șeful de la Turism precizează că această responsabilitate ține de administrația Apelor Române, iar că antreprenorii din turism sunt cei responsabili de fidelizarea clienților și stabilirea prețurilor corecte.

Poți să citești răspunsul complet al Ministrului Turismului AICI.

Nemții vor turiști români: ”Veniți în Germania dacă nu vreți să stați toată ziua printre betoane”

Germania are planuri mari pentru atragerea vizitatorilor internaționali și pune pe masă un tip de turism diferit, concentrat pe natură, cultură, sustenabilitate și o rețea de transport peste cea a principalilor competitori. Românii pun umărul serios la creșterea turismului nemțesc, țara noastră fiind în 2023 pe primul loc în ceea ce privește rata de revenire a turiștilor în Germania după pandemia COVID-19.

Mai exact, 1,28 milioane de înnoptări în Germania au fost generate de români anul trecut, reprentând un procent de 120% comparativ cu nivelul pre-pandemic (2019). Totuși, Germania se află în spatele unor destinații ultra-populare în rândul românilor, precum Turcia, Grecia sau Italia.

”Într-adevăr, pentru cei care vor să stea vara la plajă, va fi foarte greu ca turiștii români să lase Turcia, Croația sau Grecia, pentru Germania. De ce ar trebui atunci să vina românii în Germania? Pentru că aici vor găsi o destinație mai puțin cunoscută și mai puțin umblată. Toată lumea a fost deja la Paris, Londra sau Barcelona. Germania are însă de oferit un altfel de turism, care nu este de masă. Este adesea un turism cultural”, spune Cristian Sallai, românul care ocupă funcția de General Manager al biroului regional (responsabil de regiunea Balcanilor) din cadrul German National Tourist Board (GNTB).

Sursa foto: Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri