Agenția Litoralulromanesc.ro a fost cumpărată de Szallas Group, parte a grupului polonez Wirtualna Polska Holding, de la Ionuț Nedea cu peste 21 milioane de euro

”Tranzacția va crea condițiile dezvoltării unui jucător major în contextul turismului regional, prin consolidarea relației cu partenerii comerciali, creșterea și diversificarea serviciilor cu valoare adăugată oferite clienților”, spun reprezentanții Litoralulromanesc.ro.

Întreaga echipă, inclusiv fondatorul Ionuț Nedea, își va continua activitatea în cadrul companiei, care va continua să opereze brandul Litoralulromanesc.ro.

Agenția de turism Litoralulromanesc.ro, deținută de compania Creative Eye SRL din Constanța, a fost fondată de Ionuț Nedea. Cu o experiență de aproape 20 de ani pe piața locală de turism, compania este unul dintre cei mai mari retaileri de vacanțe în stațiunile de la Marea Neagră atât ca număr de turiști, cât și ca cifra de afaceri. Compania are un portofoliu de peste 500 de unități de cazare în care, în 2023, turiștii au făcut rezervări cu o valoare totală care depășește 45 milioane de euro.

Szallas Group deține portaluri de rezervări online de cazare în Polonia (Nocowanie.pl), Ungaria (Szallas.hu), Republica Cehă (Hotel.cz) și Croația. Compania este prezentă și în România din 2020, când a preluat site-ul de rezervări Travelminit.ro, care oferă peste 8.000 de unități de cazare în toată țara, generând rezervări în valoare de 30 milioane de euro în 2023.

Szallas Group s-a alăturat Wirtualna Polska Holding în 2022. Wirtualna Polska Holding (WP) este un grup tehnologic de companii listat la Bursa de Valori din Varșovia, cu operațiuni în media, publicitate și e-commerce, prezent în Polonia și în țările Europei Centrale și de Est.

Ionuț Nedea (fondator și CEO Creative Eye SRL) și Adam Rogalinski (VP Corporate Development, Wirtualna Polska Holding)

Sursa foto: Litoralulromanesc.ro

„Tranzacția este foarte importantă pentru piața turistică locală, deschizând calea către o consolidare a turismului intern într-un context global, consolidare necesară pentru a deveni mai eficienți și pentru a face față provocărilor. Trebuie să începem să concurăm cu piețele externe, iar pentru a face aceasta este nevoie ca piața internă să se coaguleze și să devenim unul dintre cei mai mari jucători din regiune. Din punct de vedere operațional, nu se schimbă nimic pentru clienții Litoralulromânesc.ro având în vedere că echipa și brandul care ne-a asigurat succesul rămân aceleași”, spune Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Tranzacția se va desfășura în două etape, urmând a fi finalizată în aprilie 2025, când Litoralulromanesc.ro aniversează 20 de ani de activitate. Prima etapă a tranzacției, care se va finaliza odată cu îndeplinirea condițiilor suspensive, în special odată cu obținerea avizului Consiliului Concurenței, presupune preluarea de către Grupul Szallas a 80% din compania românească, valoarea acestei prime tranzacții fiind de 16,8 milioane de euro. Restul de 20% din companie va fi preluat de Szallas Group în 2025, în urma aprobării situațiilor financiare din 2024, pe baza unui mecanism de preț stabilit prin contractul de vânzare-cumpărare. Valoarea implicită a Creative Eye SRL este în prezent de peste 21 de milioane de euro.

Grupul Szallas operează în România din 2020, când a achiziționat portalul de rezervări Travelminit. Travelminit se concentrează pe excursii scurte, de weekend, în spații de cazare mai mici din destinații interne, în vreme ce Litoralulromanesc.ro este liderul țării în sejururi în stațiunile de litoral.

Fondatorul Litoralulromanesc.ro vinde doar agenția de turism Litoralulromanesc.ro. Restul activelor aflate sub umbrela companiei Creative Eye SRL - Hotelul Opal din Jupiter și brandul Amelie (apartamente în regim hotelier) din Mamaia - vor face obiectul unui proces de carve-out, urmând să fie preluate de o nouă companie deținută de Ionuț Nedea.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri