Braşovul este oraşul în care cei mai mulţi români s-ar muta şi este, în acelaşi timp, şi localitatea pe care cei mai mulţi îşi doresc să o viziteze, sunt concluziile unui studiu realizat la solicitarea "Destinaţii Vizionare", se arată într-o informare transmisă de Primăria Braşov.

"Braşovul rămâne cea mai bună destinaţie pentru cei care vor să se relocheze pentru că oferă cel mai bun raport între condiţii de locuit, educaţie, locuri de muncă, petrecerea timpului liber. Poate nu am atins nivelul de dezvoltare economică a altor oraşe, dar atunci când cumulăm toţi indicatorii pentru a evalua nivelul de trai, cu siguranţă, Braşovul este înaintea oricărui competitor. (...) Iar avantajele noastre sunt cele oferite de mediul înconjurător, de oamenii care locuiesc aici, de investiţiile într-un sistem de învăţământ de calitate, dar şi de cele care transformă oraşul nostru într-un model de sustenabilitate, astfel încât Braşovul este oraşul în care îţi place să trăieşti şi să munceşti", a comentat primarul Allen Coliban datele studiului, conform comunicatului menţionat.

În percepţia respondenţilor la chestionarele studiului, avantajele principale ale Braşovului sunt: natură şi aer curat; ai unde să faci sport şi mişcare; ai unde să petreci timp de calitate; este un loc de unde poţi să porneşti afaceri de succes; oferă servicii educaţionale bune; te poţi mişca cu uşurinţă prin oraş; tehnologia şi inovaţia sunt integrate în serviciile oraşului.

Conform acestui studiu, Braşovul este urmat, în ordine, în topul oraşelor în care s-ar muta românii de: Cluj- Napoca, Sibiu, Oradea, Timişoara, Constanţa şi Bucureşti.

Potrivit acestuia, Braşovul ocupă tot prima poziţie în ceea ce priveşte oraşul pe care românii îşi doresc să îl viziteze, fiind urmat de Sibiu şi Constanţa, dar şi în ceea ce priveşte recomandarea ca destinaţie turistică, capitol la care este tot lider, urmat de Oradea şi Sibiu.

Cercetarea a fost realizată online, în două etape - despre vacanţele din 2022 şi cele din 2023, iar culegerea datelor s-a făcut în martie 2023 şi aprilie 2024.

La studiu au participat, în total, 4.200 de persoane, cu vârste peste 18 ani, din categoria populaţiei generale digitalizată din România, a mai menţionat sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri