Bucureștiul înregistrează un flux de turiști străini tot mai mare care preferă capitala României ca destinație de weekend, fiind atrași de prețurile de cazare mici, de cazinouri și petrecerile din Centrul Vechi, dar și pentru că este mai sigur și mai puțin aglomerat decât orașele mari din Europa, care se confruntă cu problema supraturismului, este de părere Mirela Cojocaru, directorul general al Hotelului Cișmigiu, deținut de dezvoltatorul imobiliar spaniol Hercesa.

Supraturismul este un fenomen care afectează tot mai multe destinații din Europa și nu numai, așa că mulți turiști încearcă să caute destinații către care nu s-au îndreptat în trecut, iar Bucureștiul a devenit tot mai interesant după pandemie.

Potrivit Mirelei Cojocaru, Bucureștiul începe să devină o alternativă tot mai atractivă în detrimentul orașelor mari din Europa, în special al capitalelor suprasaturate, un exemplu fiind Parisul, care, în 2024, va fi extrem de aglomerat și mult mai scump decât de obicei.

Din interacțiunea mea cu oaspeții noștri, am primit destul de multe păreri negative despre Paris. Unii mi-au spus că preferă să-l evite pentru că este prea plin de emigrați, sunt prea multe probleme cu protestele interne, în unele zone este extrem de murdar și nesigur. Siguranța a devenit un avantaj major pe care îl are Bucureștiul în comparație cu alte capitale mari din Europa”, ne-a explicat, pentru wall-street.ro, directorul general al Hotelului Cișmigiu.

Mirela Cojocaru - Hotel Cismigiu

Mirela Cojocaru - Sursa foto: Hotel Cișmigiu

Potrivit ei, Bucureștiul este mai sigur și decât alte orașe mari și foarte populare în rândul turiștilor, iar o analiză recentă plasau Roma, Parisul și Barcelona în topul țărilor cu cei mai activi hoți de buzunare.

Pe lângă aceste probleme, în multe orașe din Europa apar frecvent proteste care le pot strica turiștilor vacanțele.

Îmi povesteau unii dintre oaspeții noștri că au fost la Madrid, într-o zi de weekend, să se plimbe prin oraș și au dat peste un protest. Avem inclusiv spanioli care vin la noi, deși, inițial, erau reticenți să vină în București. După ce au venit aici, le-au spus și altora să vină. Oamenii s-au simțit în siguranță, s-au distrat și le-au povestit și altora ce au făcut aici. Este foarte important turismul acesta din om în om”, a punctat Mirela Cojocaru.

Turiștii străini vin să se distreze în București cum la ei în țară nu ar putea

Potrivit Mădălinei Cojocaru, în continuare, cel mai mare segment de turism este cel de business, reprezentan de cei care vin cu treabă în România, dar începe să crească și segmentul de leisure. Cei mai mulți dintre turiștii care aleg Bucureștiul ca destinație de city-break vin pentru distracție, pentru cazinouri și pentru petrecerile din Centrul Vechi al capitalei.

Hotel Cișmigiu are o bază importantă de turiști israelieni care vin în București în special pentru cazinouri, locații de distracție care lipsesc în țara lor. Totodată, Mirela Cojocaru ne mai spune că încep să vină și tot mai mulți italieni și spanioli.

S-a dezvoltat destul de mult și Bucureștiul în ultimii ani. Turiștii au unde să meargă la cumpărături, au unde să se plimbe, este mult mai sigur, mai ieftin și au unde să se distreze. Avem și turiști din țările acestea nordice și germanice. De exemplu, germanii nu prea vor gălăgie la ei în orașe, dar vin în București și se distrează la petrecerile de weekend care țin până la 4-5 dimineața în Centrul Vechi”, ne-a mai explicat directoarea Hotelului Cișmigiu.

În acest an, Bucureștiul va fi o alternativă și pentru Paris, care va fi foarte aglomerat în acest an din cauza Jocurilor Olimpice. O situație similară ar putea fi înregistrată și în marile orașe din Germania unde va avea loc Campionatul European de Fotbal – Euro 2024, care vor fi invadate de microbiști.

În Paris, nu prea te poți atinge de prețurile de cazare din acest an. Bucureștiul este mult mai ieftin, și prinde tot mai mult la tineri, cum ar fi italienii, spaniolii, care caută destinații în care se pot distra. În cazul celor care vin la noi, le place că sunt foarte aproape de Centrul Vechi, unde au multe localuri în care se pot distra, au Calea Victoriei, pe care se pot plimba și unde găsesc din nou multe magazine și restaurante”, ne-a mai spus Mirela Cojocaru.

Peste 80% dintre oaspeții Hotelului Cișmigiu sunt turiști străini

Hotel Cișmigiu

Sursa foto: Hotel Cișmigiu

Hotelul a înregistrat anul trecut o creștere semnificativă a veniturilor, marcând un nivel record în istoria sa, depășind anul de referință 2019, iar pentru acest an, directorul general al hotelului anticipează o creștere ceva mai modestă, dar vizează depășirea pragului istoric de 2 milioane de euro.

Activitatea Hotelului Cișmigiu este susțină în principal de turiștii străini, Mirela Cojocaru explicându-ne că 80% din oaspeții lor fiind turiști străini, cei mai mulți veniți pentru afaceri, iar topul țărilor de origine fiind completat de Israel, Italia și Spania.

Potrivit ei, turiștii care vin și revin în Hotel Cișmigiu, îl preferă deoarece beneficiază de o locație centrală, pentru că este o clădire istorică, dar și pentru că propune un alt tip de cazare, turiștii având la dispoziție doar apartamente în locul camerelor clasice de hotel. În acest fel, mulți pot veni inclusiv cu familia.

Puteți vedea imagini recente din Hotel Cișmigiu în această GALERIE FOTO.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri