Grecia se gândește la restricții suplimentare pe piața Airbnb prin limitarea numărului de nopți la rezervarea în locuințele disponibile, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis, la începutul acestei săptămâni.

„Studiem piața Airbnb, în principal din Atena, pentru a vedea dacă putem limita în mod logic închirierile pe termen scurt, pentru a elibera mai multe proprietăți pentru închirieri pe termen lung. Vom vedea, de asemenea, cât timp ar trebui să acordăm în total pe parcursul anului unei proprietăți pentru a fi închiriată prin platforme de tip Airbnb. Studiem atent pentru că este o problemă complexă”, a adăugat ministrul, citat de Greek Reporter.

Piața Airbnb din Grecia este acuzată pentru creșterea prețurilor și scăderea rezervărilor pe termen lung, ceea ce a dus la o dificultate în a găsi proprietăți de închiriat pentru greci.

Deținătorii de Golden Visa au cumulat mai multe proprietăți atunci când pragul de calificare era de doar 250.000 de euro (aproximativ 270.272 dolari), de unde a pornit și avalanșa de rezervări pentru o singură noapte.

Anterior, Mitsotakis stabilise pragul necesar pentru calificarea pentru vize – cu permise de ședere de 5 ani și pașapoarte UE pentru deținători și familiile acestora – la 800.000 de euro (864.872 dolari) în zonele populare.

Guvernul caută modalități de a reduce exploatarea pieței imobiliare, care a fost creată de programul Golden Visa, preferat de străinii bogați.

„Am aplicat deja restricții pentru cei care folosesc Airbnb în scopuri comerciale. În plus, vom discuta durata adecvată pentru închirierea pe termen scurt a proprietăților”, a declarat Mitsotakis.

Guvernul a anunțat planuri de a lua în considerare stimulente fiscale care favorizează închirierile pe termen lung și penalități mai stricte pentru nerespectarea rezervării și va compila date în acest an pentru a determina efectul acestor reglementări.

Aşa-numitele "vize de aur" permit unor străini bogaţi să obţină dreptul de rezidenţă în UE, şi pe cale de consecinţă o modalitate pentru a obţine cetăţenia, prin investiţii în proprietăţi imobiliare sau active financiare locale. Există câteva condiţii asociate iar unele programe cer ca solicitantul să petreacă cel puţin o săptămână pe an în ţara în care vrea să devină cetăţean.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri