Gândul la perioada de pensionare pare extrem de îndepărtată, mai ales dacă acum ești încă o persoană tânără și activă în piața muncii. Pensionarea vine pentru mulți ca un bumerang și ca o perioadă la care nici nu vor să se gândească, în vreme ce pentru mulți alții vine ca o ușurare pentru că se pot relaxa în sfârșit după o viață de muncit.

Mulți români iau în calcul să se mute din țară la pensie, fie pentru că nu vor să depindă de un sistem de sănătate care să nu-i ajute în mod corespunzător în caz de boală, fie pentru că vor să fie mai bine integrați în societate ca seniori. Sau ambele. Sau multe altele. Pentru aceștia, există mai multe orașe care îi așteaptă, în eventualitatea în care vor să se mute din țară.

Top 10 orașe în care să te muți la pensie

Un studiu prezentat de timeout.com ne indică un clasament cu primele 10 cele mai bune orașe din lume în care să te muți. În cadrul cercetării au fost analizate calitatea asistenței medicale, calitatea cazărilor, dar și a activităților pe care le poți face ca pensionar în respectivele destinații.

Deloc surprinzător, pe primul loc se află orașul Melbourne din Australia, în care mersul pe jos e la el acasă. Deși este extrem de populat, orașul oferă o multitudine de activități pentru seniori, aici calitatea vieții fiind extrem de ridicată. Sydney și Brisbane s-au clasat, de asemenea, în top zece, la fel ca și Auckland din Noua Zeelandă. Totuși, există și destinații mai aproape de casă, în Europa, unde amintim Amsterdam, Berlin sau Helsinki.

  1. Melbourne, Australia
  2. Sydney, Australia
  3. Amsterdam, Olanda
  4. Berlin, Germania
  5. Auckland, Noua Zeelandă
  6. Brisbane, Australia
  7. Helsinki, Finlanda
  8. Oslo, Norvegia
  9. Munchen, Germania
  10. Singapore

Dar cum rămâne cu cele mai bune orașe de vizitat la bătrânețe? Site-ul de asigurări de călătorie Paying Too Much a analizat o selecție de orașe populare din întreaga lume și le-a comparat în funcție de calitatea hotelurilor, calitatea asistenței medicale, numărul de tururi, trasee de mers pe jos și lucruri de făcut, pentru a vedea care sunt cele mai potrivite locuri pentru pensionari.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri