Deși turiștii care calcă pragul Italiei o fac în special pentru orașălele pline de farmecul specific sau pentru plajele însorite și cu nisip fin, țara are mult mai multe de oferit. Peninsula găzduiește unele dintre cele mai frumoase lacuri din Europa, iar în acest articol vă prezentăm câteva despre care sigur nu ați auzit.

Cu siguranță știți sau chiar ați vizitat lacurile mari și reprezentative precum Lacul Como, Maggiore sau Garda, destinații de vacanță în care, de altfel se și îngrămădesc an de an turiștii. Totuși, dacă vrei să fugi de aglomerație, ai numeroase alte opțiuni și asta pentru că Italia este o țară extrem de bogată în lacuri. Iată câteva dintre ele.

1. Lacul Turano

Unul dintre cele mai bine păstrate secrete din Lazio, regiunea din care face parte și Roma, este Lacul Turano. Din cauză că îi toropește căldura verii, mulți dintre locuitorii Romei vin în vizită în acest loc care oferă un aer curat, priveliști deosebite, dar și mâncăruri alese.

lacul Turano, ItaliaSursa foto: Shutterstock

Când Benito Mussolini, fostul dictator al Italiei, a ordonat construirea acestui lac artificial în anii 1930 pentru a furniza apă centralelor electrice din apropiere, ultimul lucru la care se aștepta a fost ca acesta să se transforme într-un refugiu de weekend pentru italienii care tânjesc după aer liber. Vacile și oile libere își întâmpină vizitatorii de-a lungul unui drum care taie o pădure deasă, ce duce către lac. Odată ieșit din pădure, peisajul fascinant al lacului îi obligă pe șoferi să se oprească la un belvedere cu bănci pentru a admira priveliștea, scrie CNN.

2. Lacul Iseo

Situat la doar câteva mile de Milano, acest loc pitoresc este format din apă glaciară alpină (alcătuită în urma topirii). Lacul Iseo este o destinație perfectă pentru iubitorii de vinuri spumante, obținute din struguri cultivați pe malurile sale. Lacul are trei insule: două dintre ele care sunt și cele mai mici, sunt private, în timp ce cea mai mare, Montisola, găzduiește un munte imens care iese din apa albastră. Aceasta din urmă este raiul iubitorilor de natură.

Lacul Iseo, italiaSursa foto: Unsplash

Aici, turiștii pot închiria canoe sau bărci de pescuit pentru un tur privat al lacului. O altă atracție de pe mal sunt locuințele viu colorate construite pentru pescari. Nici restaurantul Locanda al Lago, cunoscut pentru preparatele sale din pește și sardinele atârnate pe doc nu se lasă mai prejos.

3. Lacul Scanno (lacul în formă de inimă)

Lacul Scanno este supranumit „perla” regiunii Abruzzo din estul Italiei, care este pe cât de frumos, pe atât de misterios. De-a lungul anilor, s-au dezvoltat povești și mituri despre acest lac verde adânc, în formă de inimă, care persistă și astăzi, atrăgând oameni de știință și specialiști în activități paranormale care încearcă să găsească explicații la întâmplări ciudate care i-au derutat acum multă vreme pe localnici. Înconjurat de lanțul muntos Apenini, se spune că acest lac natural, numit după satul de deasupra sa, are puteri magice. Localnicii cred că lacul este viu și unii au raportat anterior fenomene neobișnuite, cum ar fi spargerea becurilor, explodarea ecranelor TV și lămpile de tavan care dansează de parcă tocmai s-ar fi produs un mic cutremur.

Lacul Scanno, ItaliaSursa foto: Unsplash

În ciuda culorii sale verzi, cauzată de algele din apă (care sunt complet inofensive), scăldatul este permis, la fel și windsurfing. De-a lungul țărmului există o plajă amenajată pentru cei care vor să facă baie. Totodată, există trasee pentru ciclism montan, cu locuri de unde poți închiria biciclete, iar pentru iubitorii sporturilor sau relaxării pe apă există și bărci și canoe ce se pot închiria. Lacul Scanno beneficiază și de un loc de joacă pentru copii și de o zonă de parcare pentru rulote.

Bonus: În această destinație poți savura multe specialități, printre care și tagliatelle cu mistreț.

4. Lacul Nemi

Lacul Nemi se află dincolo de suburbiile sud-vestice ale Romei, fiind destinația extrem de căutată de italieni pentru masa de prânz de duminică. Aici găsești sandvișuri tradiționale cu porchetta și vinuri roșii care te vor cam lua de cap. În vremea Imperiului Roman, senatorii și familiile bogate veneau pe malul Lacului Nemi pentru a se relaxa.

Lacul Nemi, ItaliaSursa foto: Unsplash

Situat printre dealurile Colli Albani, la marginea Romei, lacul este de origine vulcanică și se află într-un crater stins. Este accesibil pe jos de-a lungul unui traseu vechi care coboară dintr-un sat de pe versanții situați la nord de lac.

B&B Lago di Nemi, situată pe malul lacului Nemi, este o fermă veche reamenajată, de unde se închiriază biciclete, în timp ce restaurantul La Fiocina, situat tot pe mal, servește specialități din pește.

5. Lacul Orta

Lacul Orta este văzut ca fiind „o piatră prețioasă secretă” a regiunii Piemont din Italia, de obicei trecută cu vederea de turiștii care se îngrămădesc să vadă Lacul Maggiore, mai turistic, din apropiere. Creat de un ghețar alpin care s-a topit, Lacul Orta este o destinație de vacanță idilică, ce găzduiește de-a lungul malurilor sale sate pitorești, capele și turnuri medievale. Ajuns aici, neapărat trebuie să vizitezi și insula San Giulio, unde se află și o mănăstire. Pe lângă nenumăratele trasee de ciclism și călărie, turiștii pot face și schi nautic și chiar scufundări în apele extrem de curate ale lacului. Atenție, însă, plajele au pietriș, nu nisip, însă asta nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi.

lacul orta italiaSursa foto: Unsplash

6. Lacul Trasimeno

Acest lac de mică adâncime format în urmă cu milenii de mișcările tectonice ale scoarței terestre este situat într-o zonă mai puțin turistică a Umbriei, unde doar localnicii au case de vacanță și magazine. Concret, Lacul Trasimeno se află în satul Castiglione, o destinație perfectă dacă nu vrei să dai nas în nas cu sute de turiști, unde poți petrece un concediu liniștit.

Lacul Trasimeno, italiaSursa foto: Unsplash

Malurile Lacului Trasimeno sunt presărate cu cătune medievale și poduri de lemn care traversează apa. Apusurile aici sunt superbe, așa că îți recomandăm să fii pe fază și să nu le ratezi. Pe plajele de aici există și servicii de închiriat echipamente pentru windsurf și kite.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri