17 Mai 2024

EURO 2024: Românii s-au îngrămădit să-și cumpere bilete și cazări spre Germania, în perioada meciurilor. În ce zile va juca Naționala României



Vara începe în forță pentru turiști, ca urmare a Campionatului European de Fotbal UEFA 2024, care se desfășoară în Germania. Iubitorii de fotbal și-au cumpărat deja bilete de avion și cazări în orașele în care se vor susține meciurile, iar românii nu s-au lăsat mai prejos, dat fiind faptul că și țara noastră s-a calificat pentru Euro 2024.

Momentan, România va juca 3 meciuri: pe 17 iunie, 22 iunie și 26 iunie, în Munchen, Köln și Frankfurt, respectiv. Conform datelor Kiwi.com*, companie de travel-tech, Germania este a treia cea mai populară destinație printre români pentru această perioadă, după Italia și Spania, și urmată de Grecia, toate destinații de vară.

*Rezervări făcute de români pe Kiwi.com până la 5 mai (excluzând România ca destinație) în 2024 pentru a călători între 14 iunie - 12 iulie 2024

Numărul rezervărilor făcute de români pentru a călători în Germania a crescut cu 48,7% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut pe Kiwi.com, în timp ce numărul pasagerilor a crescut cu 58,9%. Interesul crescut a determinat creșterea prețurilor biletelor, care s-au dublat față de anul trecut, ajungând în medie la 183 de euro.

Munchen și Frankfurt sunt cele mai populare două orașe printre românii care călătoresc în Germania, iar Köln este pe locul al șaselea - având în vedere transportul public foarte eficient din țară, este posibil ca românii să călătorească și cu trenul între orașe. Cele mai populare date de călătorie sunt cele din jurul celor trei meciuri ale României, iar 17 iunie este cea mai populară dată în care românii călătoresc în Germania în întreaga lună.

Sursa foto: Shutterstock

Românii profită de Euro 2024 ca să mai aibă o scurtă vacanță. Cum mai poți găsi bilete ieftine

Românii vor petrece în medie 6 zile în Germania, suficient pentru a vedea chiar și două meciuri - cu toate acestea, 77% dintre ei au ales șederi de până la 3 zile, așa că probabil își aleg orașul sau chiar stadionul favorit pe care să le vadă în călătoriile lor sportive. 9% vor petrece între 4 și 6 zile în Germania, în timp ce 7% vor petrece între 7 și 10 zile acolo.

Românii s-au interesat din timp să vadă echipa națională de fotbal jucând la Campionatul European de Fotbal UEFA 2024: numărul de căutări pentru Germania a avut un vârf la începutul anului, și a continuat să crească constant de atunci. Mai mult, numărul de căutări pentru Munchen a crescut cu 122%, pentru Frankfurt cu 77% și pentru Köln cu 196%, comparativ cu anul trecut. Cei care încă caută opțiuni de călătorie la prețuri accesibile pentru a vedea Euro 2024, pot verifica prețurile la destinația preferată utilizând instrumentul de căutare Kiwi.com și selectând opțiunea de a include orașele din apropiere pe o rază de 250 km. Procedând astfel, rezultatele căutării vor include prețurile pentru a zbura către aeroporturile din apropiere, care uneori pot fi mult mai ieftine, iar apoi călătorii se pot deplasa între orașe cu trenul.



Citeste si