22 Decembrie 2022

PMB și Ministerul Turismului vor promova Bucureștiul ca destinație de city break



Municipiul Bucureşti urmează să încheie un protocol cu Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, care vizează promovarea în comun a Bucureștiului ca destinație de tip city break, relatează Agerpres.

Protocolul vizează finanţarea şi realizarea în comun a unor acţiuni şi proiecte de interes public în domeniul turismului, îmbunătăţirea imaginii şi creşterea notorietăţii României ca destinaţie turistică "prin promovarea brandului turistic naţional şi implicit a Municipiului Bucureşti ca destinaţie turistică de city break".

Reprezentanţii ministerului şi cei ai municipalităţii vor colabora în vederea stabilirii unor acţiuni de promovare reciprocă. Totodată, ministerul va acorda gratuit dreptul de utilizare a mărcilor "România, exploraţi Grădina Carpaţilor" şi "Romania, explore the Carpathian garden", în vederea promovării ţării noastre ca destinaţie turistică şi în scop publicitar.

Ministerul va mai acorda municipalităţii bucureştene dreptul de a utiliza producţii audiovizuale în limba română şi nu numai, din categoriile activităţi şi aventură, city breaks, turism rural.

Protocolul se încheie pentru un an, cu posibilitatea prelungirii prin act adiţional.

Potrivit raportului de specialitate, la începutul lunii septembrie, Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a transmis o adresă Primăriei, informând-o că au fost demarate acţiunile specifice unei campanii de promovare reciprocă între Bucureşti şi Sevilla, prin panotaj.

Totodată, ministerul a transmis o propunere de protocol de colaborare având ca obiect stabilirea cadrului general pentru proiecte care să promoveze turismul în Romania, în general, şi în Bucureşti, în special.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, în primele 11 luni din 2019, în Capitală a fost înregistrat un număr de aproximativ 1,9 milioane de sosiri turişti. În Bucureşti, în 2019, cele mai multe sosiri de turişti străini cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au provenit din Israel (154. 940), Italia (83.011), Regatul Unit (72.166), Germania (71.495), Franţa (65.006).



Citeste si