În anul 2021, o parte din români au ales să-și petreacă vacanțele în afara granițelor în ciuda restricțiilor imprevizibile impuse de COVID-19. Astfel, chiar dacă a fost un an plin de obstacole, entuziasmul turiștilor de a călători a depășit așteptările Eturia, care a avut creșteri substanțiale față de anul 2019.

„A fost un an plin de provocări pentru noi, an în care am lucrat sub presiunea schimbărilor de ultim moment ale condițiilor de călătorie din fiecare țară în care oferim vacanțe. A trebuit să ne reinventăm de mai multe ori. Dar suntem bucuroși că am reușit să obținem o cifră de afaceri mai mare cu 35% față de anul 2019. Operațional, cifra de afaceri este de 15 milioane euro. Pentru 2022, ne propunem o creștere la 18 milioane euro”, declară Sorin Stocia, CEO Eturia.

Vacanțele se vor scumpi în 2022

Pe parcursul anului 2022, Eturia prevede și că tarifele pentru vacanțe vor crește substanțial.

„Ne așteptăm la o creștere generală a prețurilor vacanțelor chiar cu 20-25% față de anul 2021. Cum noi destinații râvnite se vor deschide, cum restricțiile se vor relaxa, toate piețele mari ale lumii își vor trimite turiștii în vacanțe. Acest lucru va duce la o creștere de tarife - în special în sezoanele de vârf - și la o lipsă de disponibilitate la hotelurile de calitate – acestea își vor epuiza primele locurile”, adaugă Sorin Stoica, CEO Eturia.

Destinații noi în 2022

Cele mai importante destinații dintre acestea sunt Cuba, Jamaica și Thailanda. Pe lângă acestea, adăugăm Sri Lanka, Mauritius, SUA, Argentina și Bali. Vor rămâne în centrul atenției și Mexic, Seychelles, Maldive, Republica Dominicană, Peru, Tanzania și Africa de Sud. Pentru aceste destinații, clienții pot alege dintr-o serie de sejururi, circuite Share a Trip și circuite de grup cu însoțitor clasice, dar și pachete speciale.

„Pe lângă clasicele sejururi și circuite, vom updata colecția noastră de circuite Share a Trip cu aceste destinații nou deschise. Share a trip este un concept de circuite original Eturia în care mai multe familii sau prieteni pot alege același itinerar de vacanță, împărțind astfel costurile și având și posibilitatea de a cunoaște noi parteneri de călătorie. De asemenea, ne bucurăm să putem oferi din nou clienților noștri din Club Eturia Traveller pachetele Eturia Signature, vacanțe personalizate marca Eturia”, ne transmite Sorin Stoica.

La început de 2022, accentul este pe prima parte a anului. Cele mai populare vacanțe în momentul actual pentru primăvară și vară sunt în destinații precum Maldive, Mauritius, Seychelles, Cuba, Mexic, Republica Dominicană, Sri Lanka, Jamaica, Tanzania, Kenya, Peru, Iordania, Ras al-Khaimah și Maroc.

Unde merg românii în vacanță, de Paște

Sunt de menționat și vacanțele de Paște, parte dintre acestea fiind deja sold-out. Câteva dintre cele mai populare pachete de vacanță alese sunt:

  • Circuit cu însoțitor în Costa Rica, Mexic, Argentina si Brazilia sau Cuba începând de la 2.490 euro/pachet/persoană
  • Vacanță la plajă în Madeira sau Ras al-Khaimahde de la 790 euro/pachet/persoană sau în Thailanda sau Cuba de la 1.090 euro/pachet/persoană
  • Un sejur de o săptămână în Rio de Janeiro sau New York doar 1.350 euro/pachet/persoană
  • Un circuit Share a Trip cu charter în Sri Lanka sau în Uzbekistan începând de la 1.650 euro/pachet/persoană

Maldive, destinație vedetă în 2021

În cifre, 45% dintre clienții Eturia au ales să călătorească cu zboruri charter în 2021, respectiv 55% au preferat companiile de linie cu care Eturia a încheiat parteneriate. Astfel că cele mai vândute vacanțe au fost cele cu zbor charter, iar vedeta anului 2021 ca destinție, a fost Maldive. Pe lângă Maldive, Eturia a operat chartere direct sau în parteneriat către Mauritius, Seychelles, Republica Dominicană, Kenya, Madeira, Laponia, Zanzibar și Dubai.

Pentru anul 2022, Eturia va continua să se adapteze la cerințele turiștilor și va include în pachetele sale o serie de destinații noi, care au fost închise total sau parțial în 2021. Acestea vor fi operate atat cu charter cât și prin parteneriate extinse cu principalele companii aeriene.

Eturia a devenit, în 2007, prima agenție de turism turoperatoare din România ce oferă servicii tailor-made. Asigurarea medicală este inclusă în toate pachetele de tip circuit și acoperă chiar și îmbolnăvirea de COVID-19 înainte sau în timpul călătoriei.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri