23 Aprilie 2007

ANAT: Sibiul va fi gazda unui milion de turisti, in 2007

Statutul de Capitala Culturala a Europei ii va aduce Sibiului un milion de turisti, anul acesta, a declarat purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu.

ANAT estimeaza ca 500.000 de turisti vor tranzita orasul de pe malul Cibinului, in 2007, iar alti 500.000 vor sta cel putin o noapte la Sibiu. "Anul acesta, toti tour-operatorii au inclus in pachetele lor vizitarea Sibiului. Foarte multi turisti straini vor opta sa se cazeze la pansiunile agro-turistice din Marginimea Sibiului", a declarat Badulescu, citat de NewsIn.

Pentru a intampina numarul mare de turisti straini, Consiliul Judetean Sibiu impreuna cu Asociatia Judeteana de Turism Sibiu (AJTS) au decis sa infiinteze13 centre de informare turistica (CIT) in localitatile Sibiu, Cisnadie, Ocna Sibiului, Avrig, Cartisoara, Bazna, Rasinari, Saliste si Valea Viilor.

Crearea centrelor se inscrie in intentiile declarate ale Consiliului Judetean de a promova in anul Capitalei Culturale Europene, nu doar municipiul Sibiu, ci si imprejurimile. In cele 13 centre, au fost deja identificate sase cladiri existente care trebuie amenajate, iar sapte trebuie construite din temelie. Consiliile locale trebuie sa asigure functionarea CIT-urilor, cheltuielile de intretinere, fara a schimba destinatia acestor spatii. De asemenea, consiliile locale vor angaja personalul pentru CIT-uri, acesta urmand a fi instruit de Asociatia Judeteana de Turism Sibiu, timp de 14 zile, formatorii fiind pusi la dispozie de Institutul de Formare Profesionala din Steirmark, Austria.

Urmatoarele patru luni aduc la Sibiu un nou sezon cultural cu peste 500 de evenimente, dupa ce alte 200 de manifestari au fost incluse in prima etapa a programului cultural inceput la 1 ianuarie 2007. Printre evenimentele programate pentru perioada urmatoare se numara Festivalul International de Teatru, la care vor participa in acest an peste 2.500 de artisti, implicati in peste 350 de spectacole, ce vor atrage zilnic 60.000 de spectatori, Festivalul International de Jazz, care va oferi timp de noua zile concerte extraordinare, jam-sessions, workshop-uri, video-proiectii, Festivalul International de Film Transilvania, care va fi gazduit in premiera si de Sibiu, sau Festivalul European de Animatie unde vor fi prezentate cele mai recente productii din Europa (grafica animata, spoturi, videoclipuri, animatie pentru jocuri).



Citeste si