21 Iunie 2020

FOTO REPORTAJ | Cum arată Grecia în vara lui 2020



Grecia a deschis granițele turiștilor, marcând astfel începutul sezonului estival 2020. În comparație cu anii trecuți, turismul lui 2020 este caracterizat de norme stricte, de precauție, de distanțare socială, dar și de o piață redusă a operatorilor economici. Pe scurt, cam acesta este modul în care coronavirusul și-a pus amprenta asupra acestui an. Din materialul de mai jos, aflăm cum arată Grecia, una dintre cele mai căutate destinații turistice, în vara lui 2020 și cum s-a pregătit aceasta pentru valul de turiști.

La cazare

Turiștii au venit pregătiți ca în fiecare an. Pensiunile sau hotelurile la care și-au făcut rezervarea, pe cont propriu sau prin intermediul agenției, sunt mai mult decât dispuse să îi primească.

Însă, comparativ cu anii trecuți, bagajele acestora par să fie mai voluminoase, turiștii români aducându-și chiar și apă cu ei, necesară pe parcursul întregului sejur.


La plaj?

În imensitatea lor, plajele din Grecia surprind câțiva turiști, români sau străini, care fie se bronzează, fie mănâncă o înghețată. De asemenea, iubitorii de apă înoată sau se bucură de gradele ridicate de afară.

Este mai mult decât evident că începutul acestui sezon estival este unul timid.


La plaj?


??n sta?>iune

Imaginile sunt surprinse în regiunea Nei Pori, sat de coastă al municipalității Dio-Olympos, unde magazinele de suveniruri abia așteaptă primii turiști.

De la magneți până la costume de baie, în Grecia toate aceste astfel de așezări au fost deschise publicului larg.


??n sta?>iune

Odată ce schimbăm peisajul și ne depărtăm de plajă, vedem cum mulțimea de oameni crește. Astfel că stațiunile din Grecia cuprind deja grupuri mari de turiști.

Poartă aceștia măști sau mențin distanțarea socială?! Imaginile ne spun că aceste lucruri nu se întâmplă și că oamenii par a fi uitat de experiența izolării la domiciliu.


??n sta?>iune


??n sta?>iune

Noaptea scoate la iveală și mai mult comportamentul neuitat al turiștilor. Dorința de a explora sau de a se plimba pe malul mării a rămas unul din motivele ieșirilor la miez de noapte.

Din nou, oamenii se comportă normal, nefiind influențați de teama de noul virus, încă necontrolat.


Ce m??nc?m

Grecia surprinde prin specificul în fructele de mare și în aperitivele locale.

Turiștii pot servi la taverne scoici, calamari, creveți sau caracatiță, în funcție de gusturi.


Unde m??nc?m

Din imagine reiese că mesele sunt distanțate la maximum doi metri. La o masă se pot așeza maximum șase persoane, dacă e vorba despre un grup de prieteni.

Dacă discutăm despre familie, în acest caz, este permisă așezarea a zece persoane la o masă.

Dacă numărul persoanelor dornice să ia masă la o tavernă depășește numărul zece, iar aceștia nu fac parte dintr-o familie, proprietarul localului cu pricina are dreptul de a refuza turiștii sau de a-i împărți la mesele disponibile, astfel încât să poată respecta distanțarea socială.


Oferte pentru m??ncare

De asemenea, având intenția de a atrage cât mai mulți turiști, grecii s-au pregăit și cu oferte pentru luarea mesei în oraș.

Ba chiar mai mult, ținând cont de ponderea mare a românilor în Grecia, meniurile unora dintre taverne apar și în limba română.




Citeste si