Peste doua milioane de turisti sunt asteptati in acest sezon estival pe litoralul tarii noastre, numar record, estimandu-se ca, incepand cu jumatatea lunii in curs, gradul de ocupare in statiuni va ajunge la 95%, la baza acestei cresteri fiind si acordarea voucherelor de vacanta, potrivit reprezentantilor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

"Anul acesta asteptam sa fie un numar record de turisti (...) mai ales pentru ca avem acele vouchere de vacanta, care sunt o infuzie de bani in bugetul personal al turistilor, pentru ca aceste vouchere de vacanta au adus cu 20% mai multi turisti decat ar fi fost fara ele si va fi un an deosebit de bun", a declarat luni, intr-o conferinta de presa, prim-vicepresedintele executiv al FPTR, Dragos Raducan, scrie Agerpres.

El a mentionat ca varful sezonului estival va fi dupa 15 iulie, cand gradul de ocupare in statiunile litoralului va ajunge la 95%, pana in prezent existand o scadere a vanzarilor, ca urmare a examenelor avute de elevi in aceasta perioada.

Referitor la cresterile tarifelor pe litoral incepand cu 1 iulie, Dragos Raducan a spus ca acestea nu ii afecteaza pe cei care si-au cumparat vacantele cu mai multe luni in urma, majorari platind doar turistii care achita camerele la receptiile hotelurilor.

"Preturile sunt aceleasi fiecare an, cresc la 1 iulie si dupa aceea in jur de 15 iulie, cam cu 10% de fiecare data si afecteaza numai tariful de receptie pentru turistii care nu s-au orientat sa isi cumpere bilete cu ceva timp inainte. Cei care si-au cumparat bilete din toamna, din iarna, din primavara au beneficiat la tarife mici, de reduceri de pana la 30%", a mai mentionat reprezentantul FPTR.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri