Angajatii romani cheltuiesc tot mai mult din bugetele de beneficii primite de la angajatori pentru achizitia de servicii turistice, potrivit unei analize BenefitOnline.ro. Pana la finalul lui 2018, angajatii vor cumpara vacante in valoare de aproximativ 4 milioane de lei prin intermediul BenefitOnline.ro.

Anul acesta, in perioada estivala, valoarea tranzactiilor realizate in sectiunea "Turism Intern" a platformei BenefitOnline.ro va depasi 1,5 milioane de lei.

In 2017, angajatii au realizat 12.300 de tranzactii in sectiunea "Turism Intern", cu o valoare totala de 2,4 milioane de lei, inregistrand o crestere de circa 15 ori fata de 2014. Valoarea medie a unei tranzactii realizate in 2017 in aceasta categorie de beneficii a fost de 250 de lei.

"Angajatii din platforma BenefitOnline.ro isi cheltuiesc din ce in ce mai mult bugetele pe vacante in Romania, principalul argument fiind posibilitatea de a utiliza mai eficient bugetul de beneficii primit lunar de la angajator prin intermediul tichetelor de vacanta, care beneficiaza de un regim de taxare de doar 10%, reprezentand impozitul pe venit. Tichetele de vacanta pot fi utilizate exclusiv pentru cazare sau pachete turistice pe teritoriul Romaniei", a declarat Stelian Bogza, cofondator BenefitOnline.ro.

Concret, pentru servicii de cazare in valoare de 250 de lei, intr-o destinatie din Romania, achitate din bugetul de beneficii al companiei prin intermediul tichetelor de vacanta, un angajat va plati taxe din salariu de doar 25 de lei, reprezentand impozitul pe venit, in valoare de 10%.

Litoralul si Valea Prahovei, cele mai cautate destinatii

Aproximativ unul din zece angajati care au utilizat anul trecut platforma BenefitOnline.ro a cumparat cel putin o vacanta in Romania decontata prin intermediul voucherelor de vacanta. Principalele destinatii au fost: litoralul romanesc (in special, statiunile Mamaia si Eforie), Valea Prahovei (cu precadere in orasul Sinaia) si orase culturale precum Brasov si Sibiu.

Cea mai scumpa vacanta cumparata de un angajat prin platforma BenefitOnline.ro a costat aproape 7.000 de lei si a presupus un circuit, de familie, de 10 zile prin Romania, care a inclus orasele Sibiu si Sighisoara si destinatii rurale din regiunile Bucovina si Maramures. Vacanta a fost achitata integral din bugetul de beneficii extrasalariale primit de angajat cumulat in decursul unui an.

Angajatii cu cele mai multe achizitii in sectiunea "Turism Intern" a platformei sunt barbati.

In prezent, peste 71.000 de angajati din Romania acceseaza platforma BenefitOnline.ro pentru a-si alege beneficiile extrasalariale. Bugetele de beneficii alocate de angajatori si cheltuite de angajati pe BenefitOnline.ro au ajuns la 46 milioane de lei in 2017 si vor depasi 100 milioane de lei in 2018.

Compania Benefit Systems SRL, care opereaza platforma de beneficii, a inregistrat in 2017 o cifra de afaceri de 15 milioane de lei si un profit de 850.000 de lei, iar in 2018 estimeaza ca isi va dubla cifra de afaceri.

Citeste si: Romanii, pe ultimul loc in UE la vacante. Din ce motive nu calatoresc

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri