Tot mai multi turisti straini aleg sa-si petreaca vacanta de vara pe litoralul romanesc. Potrivit touroperatorului "Paradis Vacante de Vis", cele mai cautate statiuni sunt Mamaia, Eforie Nord, Venus, Saturn, Jupiter, Cap Aurora, Eforie Sud.

Pentru sezonul estival 2018, cei mai multi turisti prefer hoteluri de 3 stele, urmate de cele de 4 stele si de 2 stele. Exista o tendinta a turistilor de a achizitiona servicii mai complexe. De exemplu, sunt multi turisti care nu mai cumpara doar simple pachete de cazare sau cazare si mic dejun, ci achizitioneaza pachete cu servicii de masa (demipensiune sau all inclusive) din ce in ce mai mult. De asemenea, turistii cumpara excursii optionale (Day trips) inca de la rezervarea pachetelor de servicii si pachete cu avionul din Timisoara, Cluj si Oradea.

"Excursiile de o zi – Day Trips – au devenit deja familiar turistilor si din ce in ce mai multi opteaza pentru una sau doua zile de astfel de excursii pe perioada vacantelor pe litoral. Cea mai cautata este excursia de o zi in Delta Dunarii, cu un pret de 189 lei de adult si 159 de lei de copil. In cadrul unei astfel de excursii, turistii beneficiaza de transport cu autocarul, ghid pe tot parcursul excursiei, plimbare de 2-3 ore pe canale cu barci mici care sa permit intrarea pe canale mici cu flora si fauna bogata, pranz pescaresc. Turistii sunt preluati si adusi din si in hotelurile unde sunt cazati", a declarat Aurelian Marin, director general "Paradis Vacante de Vis".

Referitor la pachetele turistice cu avionul, a crescut frecventa zborurilor saptamanale fata de 2017. In 2018 sunt operate din Timisoara trei zboruri (fata de doua anul trecut), trei zboruri din Cluj (fata de doua anul trecut) si doua zboruri din Oradea (fata de unul anul trecut).

Statiunile care atrag cei mai multi turisti in sezonul 2018 sunt: Mamaia, Eforie Nord, Venus, Saturn, Jupiter, Cap Aurora, Eforie Sud.

"Ritmul investitional de pe litoralul romanesc este in crestere. In acest moment se tranzactioneaza multe hoteluri pe litoral, care vor intra in urmatorii doi ani intr-un amplu proces de renovare, astfel incat litoralul va avea, in urmatorii 5 ani, in plus fata de acest moment, peste 20 de hoteluri noi complet renovate, cu servicii si facilitati la standarde inalte. Majoritatea vor fi clasificate la 4 stele”, a precizat Aurelian Marin.

O mare influenta asupra litoralului o au evenimente precum Neversea si Sun Waves. In 2017, Neversea a avut peste 150.000 de participanti iar in 2018 se estimeaza ca vor fi peste 200.000. Impactul este atat economic, cat si mediatic.

Lucrurile stau din ce in ce mai bine si din punct de vedere al incoming-ului. Potrivit specialistilor "Paradis Vacante de Vis", la charterele sosite an de an din Israel se adauga, anul acesta, si un zbor charter, cu doua frecvente saptamanale, din Estonia, pe ruta Talin – Constanta. De asemenea se constata o crestere a numarului de turisti straini din Polonia, Belgia, Franta, Marea Britanie, Italia si Ungaria.

Sursa foto: ELEPHOTOS / Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri