Apetenta romanilor pentru mini-vacanta de 1 Decembrie se mentine si in acest an. Cele mai cautate destinatii raman orasele europene in care se organizeaza piete de Craciun precum Praga, Nuremberg, Viena si orasele cu o clima mai blanda. Preturile incep de la 209 euro / persoana cu biletul de avion si cazarea incluse.

Desi prima rezervare pentru minivacanta de 1 Decembrie a fost inregistrata inca din februarie 2017, estimarile agentia de turism Vola.ro arata ca peste 30% dintre rezervarile pentru aceasta mini-vacanta se fac in regim last minute, cu aproximativ 5 zile inainte de plecare.

“Sunt putini turisti care isi planifica din timp vacanta de 1 Decembrie, nefiind un sezon clasic de calatorii. Bugetul mediu pentru aceste calatorii este undeva la 300 euro / persoana pentru biletul de avion si cazarea 3 nopti” a declarat Matei Psatta, Marketing Manager Vola.ro.

Cele mai cautate destinatii pentru 1 Decembrie

Cele mai cautate destinatii pentru vacanta de 1 Decembrie sunt cele care gazduiesc marile targuri de Craciun. Printre preferintele romanilor se mentin Bruxelles, Viena si Praga. De asemenea, un interes considerabil din partea acestora se indreapta si catre destinatiile cu temperaturi mai calduroase, precum Madrid, Barcelona si Atena. Raman in top si destinatiile clasice de city break: Roma, Londra, Berlin, Lisabona sau Madrid.

Cel mai important criteriu in selectia vacantelor de 1 Decembrie ramane pretul. "Suntem la 2 saptamani dupa reducerile de Black Friday si cu 3 saptamani inainte de sarbatorile de iarna. Romanii vor sa valorifice perioada libera, dar fara investitii majore care sa le dea bugetul peste cap” a completat Matei Psatta.

Cel mai ieftin si cel mai scump bilet de avion

Potrivit Vola.ro, cel mai ieftin bilet de avion cumparat pentru aceasta perioada a costat doar 5 euro, pe segmentul Cluj-Londra, iar cel mai scump bilet de avion, pentru aceeasi perioada, a costat 750 de euro, pe segmentul Bucuresti – Phnom Penh (Cambodgia) plus retur.

Mini-vacanta de 1 Decembrie este un prilej pentru romanii care locuiesc in strainatate de a reveni in tara. Acestia aleg sa profite astfel de preturile mai bune decat de sarbatori, de disponibilitatea mai mare a biletelor de avion, de aeroporturile mai libere.

In 2016, Vola.ro a avut o cifra de afaceri de aproximativ 5,5 milioane de euro si a inregistrat un total al tranzactiilor de peste 50 de milioane de euro.

Sursa foto: Vola.ro

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri