7 Mai 2012

Vacanta in New York, locul unde poti trai visul american



Razvan Pascu, Manager Corporate Clients in cadru ING Pensii si blogger (RazvanPascu.ro), are 27 de ani si a vazut aproximativ 40 de tari. El povesteste cititorilor Wall-Street.ro despre destinatia sa preferata de vacanta, orasul New York.

Destinatia preferata

New York
Motivele pentru care ar trebui sa mergem acoloMancarea, oamenii, tumultul strazilor, agitatia, starea de bine si increderea in sine cu care te incarci, diversitatea oamenilor, preturile bune la haine, nebunia din Times Square, musicalurile de pe Broadway.






Cea mai buna perioada in care putem vizita orasul New York

De sarbatorile de iarna (Craciun si Revelion). Pentru nebunia din magazine si inghesuiala oamenilor in cautare de reduceri, pentru atmosfera de sarbatoare, pentru oamenii care canta pe strada colinde.Top 3 must see sau must do in New Yorka) Musicalul Mamma Mia.
b) Central Park.
c) Empire State Building, unde trebuie neaparat sa ascultati povestea spusa de Tony la audioguide.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos/Damian Brandon


Cel mai bun restaurant din New York

Restaurantele chinezesti din ChinaTown.
Cea mai placuta amintire din New York

O plimbare prin Central Park in timp ce citeam placutele cu mesaje de amintire lasate pe bancile din parc de catre membri familiilor pentru cei care nu mai sunt in viata.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos/Damian Brandon


V-ati muta acolo?

Mi-ar placea sa locuiesc o perioada la New York si sa incerc sa descopar pe pielea mea Visul American.
Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?Prietenosi, amuzanti, deschisi fata de turisti.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos/Susie B

Recomandari de suveniruri

Magnetii de frigider, obligatoriu.
Cea mai importanta recomandare pentru New York pe care nu o gasim intr-un ghid turistic?Spectacolele pe Broadway sunt scumpe in general, insa daca vreti sa vedeti in fiecare seara cate unul si sa nu platiti o avere pentru asta atunci trebuie fie sa cautati bilete la jumatate de pret la magazinul TKTS din Times Square, fie sa mergeti la casele de bilete ale teatrelor cu 1-2 ore inainte de spectacol, pentru preturi mai bune. De asemenea, tineti cont ca la fiecare spectacol exista si cateva locuri in picioare, care costa mai putin.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos/vitasamb2001



Citeste si