10 Octombrie 2005

Sorin Stoica a reunit sub 'palaria' sa Connex, Orange si Zapp

Nu numai cei care au pornit cu 100 de dolari in 1990 au devenit intre timp milionari in dolari, ci si Sorin Stoica care a pornit tot cu 100 de dolari, numai ca anul a fost 1998, a devenit unul din cei mai bogati oameni ai tarii. Averea sa este estimata la aproape sase milioane de dolari.

Absolvent al Academiei Tehnice Militare, cu specializarea Inginer Aeronave si motoare de Avion in anul 1993, Sorin Stoica a fost repartizat in Regimentul Aviatiei de Vanatoare din Campia Turzii unde s-a ocupat de reparatia Mig-urilor 21 pana in 1996.

A agatat haina militara in cui, si urmat-o pe sotia sa in Piatra Neamt, unde a demarat afacerea Dasimpex in 1998. A pornit la drum cu 100 de dolari imprumutati, cu care a achizitionat cateva telefoane mobile cu plata la termen. A devenit, astfel, dealer Dialog (Orange).

"Desi am crezut ca oferta mea nu va avea cautare, piata s-a aratat interesata de produsele comercializate de mine si mi-a deschis perspectiva pentru ce avea sa devina, in cativa ani, o afacere prospera", spune acum Sorin Stoica.

A avut norocul sa lucreze intr-o firma care avea relatii de afaceri cu un dealer Dialog la vremea aceea . Acolo a vazut potentialul acestei afaceri si cu sprijinul reprezentantului local al companiei de telefonie mobila a inceput cu un magazin, apoi a urmat dezvoltarea accelerata pe o piata inca virgina la acel moment.

In 7 ani Sorin Stoica a reusit sa dezvolte grupul Dasimpex in companiile: Dasimpex dealer Orange, compania Lexor dealer Connex si Dasino &IT dealer Zapp.

Pe linga acestea mai detine actiuni in Servline, o firma care ofera service pentru telefonia mobila si in Dasino Advertising companie producatoare de materiale publicitare.

In prezent, grupul Dasimpex numara peste 250 de angajati, mai bine de 57 de magazine in toate cele trei retele, iar cifra de afaceri a fost de peste 25 de milioane de dolari, in 2004.

Pentru acest an, Sorin Stoica estimeaza dublarea cifrei de afaceri, si spune ca gupul Dasimpex detine 10 la suta din piata de telefonie mobila din Romania, in conditiile in care precizeaza ca nici un al jucator de pe piata nu are mai mult.

La baza succesului sau directorul general de la Dasimpex puncteaza: munca, inspiratia, norocul si, nu in ultimul rind, promovarea unei echipe de oameni tineri carora le-a acordat incredere si posibilitatea de a se afirma si de a-si pune in valoare calitatile.

De cand este in business Sorin Stoica a invatat ca nu trebuie sa piarda legatura cu oamenii, si ca pentru a avea un business solid trebuie sa oferi atat angajatilor cat si partenerilor sentimentul ca au in fata lor un om puternic.

Calitatile pe care ar trebui sa le aiba un om de afaceri de succes in opinia managerului de la Dasimpex sunt: sa investeasca in oameni fara sa nu acorde "cecuri in alb" nimanui, sa isi asume rsicuri, sa aiba capacitatea de a forma specialisti si nu in ultimul rand sa gandeasca pozitiv.

In ceea ce-l priveste, Sorin Stoica spune ca optimismul si abilitatea de a discuta cu oamenii l-au adus sa se bucure de ceea ce are in prezent, respectiv o afacere prospera.

Pentru cei care vor sa inceapa acum un business, directorul general de la Dasimpex spune ca acestia ar trebui sa aiba curajul sa investeasca, sa isi asume riscuri si sa isi planifice foarte bine toate resursele de care dispun.

Cu toate ca are o avere estimata la aproape sase milioane de dolari, Sorin Stoica spune ca banii personali nu sunt foarte multi asa ca nu ii e greu sa-i cheltuie. "Imi place foarte mult sa calatoresc, mi-ar place ca intr-o zi sa pot face ocolul Pamantului".

Daca nu ar fi pornit pe acest drum i-ar fi placut sa managerieze o echipa de fotbal, sport ce ii place foarte mult.



Citeste si