31 Iulie 2018

5 idei de afaceri cu investitie minima care se pot dovedi de succes



Startul in afaceri poate fi dificil, mai ales atunci cand nu ai o mare experienta in spate, iar in jurul tau nu stii unde sa apelezi pentru cele mai bune sfaturi. Vei intampina riscuri, multe necunoscute, probleme si vei fi nevoit sa inveti de cele mai multe ori din mers. Este foarte important insa ca toate aceste riscuri sa nu te descurajeze si sa incerci sa profiti din plin de faptul ca traim intr-o era in care dezvoltarea tehnologica este accelerata si face posibila intrarea in lumea afacerilor chiar si in contextul unui buget mai mult sau mai putin limitat.

5 idei de afaceri cu investitie minima care se pot dovedi de succes

1. O afacere online
Nu trebuie sa fii neaparat programator sau dezvoltator ca sa intri in zona online. Specialistii pot fi angajati, daca tu ai o idee in care crezi. Un magazin online, o platforma dedicata unui serviciu public, o aplicatie, astfel de idei se pot dovedi de succes, daca in spate vor avea o strategie solida. Nu trebuie sa te dea inapoi faptul ca nu ai neaparat toate cunostintele tehnice necesare. Pana la urma, sunt sanse sa nu stii sa montezi piesa cu piesa nici un motor auto, dar asta nu te va impiedica sa iti cumperi o masina si s-o folosesti in interesul tau. Potrivit unui studiu publicat in luna decembrie a anului 2017, doua din trei gospodarii au acces la internet, iar telefoanele inteligente sunt nelipsite atat din mediul urban, cat si din mediul rural. Ce difera este modul in care sunt folosite, nevoile si prioritatile fiind diferite.

2. Afaceri cu spatii de productie
Spatiile de depozitare si de productie reprezinta o piata in sine in Romania, unde depozitele inca sunt la mare cautare. Daca in urma cu 50 de ani constructia lor putea fi costisitoare, intre timp au aparut materiale la preturi extrem de bune, precum panourile sandwich, care se monteaza extrem de usor si au in special calitatea de a termoizola excelent, reusind astfel sa reduci semnificativ din costurile pentru incalzire.

3. Firma de renovari si mentenanta
Intr-un astfel de scenariu, marea provocare pe care va trebui sa o gasesti va fi de a strange in jurul tau o echipa buna de meseriasi. Aceasta piata duce lipsa in prezent de meseriasi priceputi, insa odata formata o astfel de echipa vei gasi rapid proiecte si lucrari de executat, sectorul constructiilor si reparatiilor fiind intr-o continua crestere in ultimii ani, revenind dupa perioada in care a fost afectat destul de sever de criza imobiliara.

4. Afaceri agricole cu cerere mare la export
Cu putina atentie si multa munca, afacerile agricole se pot dovedi extrem de profitabile. Ai oportunitatea de a obtine in anumite situatii chiar finantare la nivel european, daca proiectul este solid, iar de acolo tine doar de tine sa muncesti pentru profit si succes. Ceea ce ar trebui sa urmaresti in cazul afacerilor agricole este cererea la export. Alunul sau goji sunt doua exemple de culturi cu care poti incepe si care reprezinta o mare atractie pe piata internationala.

5. Scoala de IT
Ai ramane surprins, insa nu toate companiile IT se uita sa vada daca ai terminat o scoala de profil. Cum pe piata IT din Romania sunt in continuare foarte multe locuri libere de munca, exista oportunitatea aici de a deschide chiar o scoala de programatori, cu profesori profesionisti in domeniu, pentru a dezvolta aceasta arie. Foarte multe persoane care au trecut deja de prima tinerete sunt interesate de o reprofesionalizare, iar acest domeniu este in prezent cel mai atractiv.



Citeste si