Un accident fervoviar a avut loc astăzi la Gara Basarab din București, fiind implicat un tren al Regio Călători.

Coliziunea a avut loc între o locomotivă a companiei private Regio Calatori și propriile vagoane la care trebuia să se cupleze. Locomotiva se pare că a ramas fara frâne și s-a ciocnit de vagoane, iar unii dintre călătorii care erau în tren și stăteau în picioare au căzut în vagon.

Potrivit informațiilor inițiale nu au existat decese, dar imaginile postate pe social media de persoane aflate la fața locului arată pasageri scoși pe targă de echipaje ale Ambulanței București.

Ce spune CFR despre accidentul din Gara Basarab

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că în această seară, in jurul orei 18:30, un tren privat de călători, care avea plecare din Gara de Nord, de la linia 11, la manevrele de rebrusare a locomotivei (întoarcere pentru schimbare sens de mers) și apoi de cuplare la garnitură s-a produs tamponarea primului vagon, în care erau deja urcați călători.

Din datele transmise de echipele SMURD, 7 călători, inclusiv mecanicul, au avut nevoie de îngrijiri din partea echipajului medical.

”Menționăm faptul că acest incident feroviar va fi investigat de AGIFER. La ora actuală, celelate garnituri de călători, care sosesc sau au pornire din Gara de Nord, nu sunt afectate de incidentul produs de tenul privat de călători, care aparține operatorului Regio Călători”, spun reprezentanții CFR.

Traficul feroviar este întrerupt și se estimează reluarea normală a circulației după ora 20:00.

Sursa foto: Facebook / Tudorel Olteanu

Potrivit ISU, pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost activat Planul Roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor care intervin la fața locului.

La locul evenimentului au fost alocate 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă, toate resursele medicale disponibile, 2 autospeciale de descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple și un spital mobil.

În urma coliziunii, ocupanții s-au autoevacuat pe peron, până la sosirea pompierilor.

Până la acest moment, 15 persoane, cu leziuni minore, au fost asistate de către echipajele de prim-ajutor, dintre care 8 au fost transportate la spital.

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat ulterior.

Foto: Ministerul Transporturilor

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri