19 Iulie 2024

Bucureștiul va avea iluminare LED pe 15 artere. Nicușor Dan: Am obținut fonduri de 25 milioane lei



Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat că s-a finalizat proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public realizat cu finanţare nerambursabilă de 25 milioane lei obţinută de la Administraţia Fondului pentru Mediu, transmite Agerpres.

Compania Municipală Iluminat Public a încheiat lucrările de montare şi conectare a 4.830 de aparate de iluminat cu LED, "de ultimă generaţie", pe 15 artere intens circulate din Capitală: Str. Drumul Taberei, Str. Braşov, Şoseaua Virtuţii, Calea Crângaşi, Str. Turda, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, Str. Mărăşti, Str. Sibiu, Drumul Sării, Bd. 1 Mai, Bd. Camil Ressu, Bd. Theodor Pallady, Bd. Ion Mihalache, Calea Griviţei, Bd. Bucureştii Noi.

"Au fost selectate aceste artere pentru modernizarea iluminatului public întrucât erau segmentele de drum cu cele mai mari puteri instalate, fiind necesară o eficientizare energetică pentru reducerea consumului. De astăzi, se lucrează la configurarea sistemului de telegestiune care are capacitatea să monitorizeze, să măsoare şi să gestioneze funcţionarea în parametri optimi a reţelei de iluminat public stradal şi pietonal. Un avantaj major al acestui sistem este faptul că monitorizează şi evaluează permanent consumul de energie electrică, oferind posibilitatea reducerii acestui parametru în limitele permise", a scris primarul general, pe Facebook.

Potrivit acestuia, investiţiile permit eficientizarea iluminatului public, printr-o "reducere semnificativă" a consumul de energie, cu aproximativ 60%, precum şi o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

"De asemenea, proiectul contribuie la creşterea siguranţei bucureştenilor şi a traficului rutier pe timpul nopţii. În perioada imediat următoare, vom lansa în achiziţie publică o nouă procedură, pentru a cumpăra 7.822 de echipamente de iluminat ce vor fi instalate pe alte 34 de artere importante din Capitală, acesta fiind ce de-al doilea proiect de modernizare a iluminatului public, pentru care am obţinut de la AFM o finanţare nerambursabilă în valoare de 50 milioane lei", a indicat Nicuşor Dan.



Citeste si