În timpul meciurilor de la Campionatul European din Germania, EURO 2024, pizza și berea au fost cele mai comandate produse de către români, se arată într-o analiză a comenzilor realizată de platforma de livrare Glovo.

Potrivit sursei citate, după pizza, în clasamentul comenzilor, s-au aflat burgerii, urmaţi de preparatele de tip grill.

"De exemplu, pe 17 iunie, pe parcursul meciului România - Ucraina, încheiat cu victoria naţionalei, comenzile de pizza au fost cu 22% mai mari decât într-o zi obişnuită, cele de burgeri au înregistrat o creştere de 14%, în timp ce comenzile de preparate tip grill au crescut cu 18%. Tot în timpul acestei partide, cererea pentru produsele din bucătăria americană au avut o creştere de 46%, dar şi cele din bucătăria grecească (33%), precum şi comenzile de sushi (31%)", se arată într-un comunicat al Glovo.

Şi snack-urile au fost la mare căutare, iar în topul comenzilor s-au situat seminţele, cu o creştere de 75%, urmate de popcorn (203%) şi chipsuri (56%). Totodată, apa şi fructele au fost alimentele de bază cele mai dorite de utilizatori în timpul meciurilor.

Berea, licoarea preferată a românilor

Când vine vorba de cele mai comandate băuturi, berea a condus detaşat în toate meciurile disputate. Mai mult, în timpul partidei România - Ucraina, comenzile de bere în platformă au crescut cu 93%, iar pe 26 iunie, în timpul meciului România - Slovacia, a fost înregistrată o creştere de 84%. Nici meciul România - Olanda nu a făcut excepţie, berea şi pizza rămânând preferatele românilor.

La finala din 14 iulie, disputată între Spania şi Anglia, pizza a rămas în topul preferinţelor românilor, înregistrând o creştere a cererii cu 24% faţă de o zi obişnuită, urmată de burgeri şi produse din pui, în timp ce în clasamentul băuturilor consumate de la acest meci au fost apa şi berea. În acelaşi timp, românii au comandat snack-uri, în special seminţe, care au avut o creştere a cererii cu 22%.

Glovo este una dintre cele mai importante aplicaţii de livrare din mai multe categorii care conectează utilizatorii cu companii şi curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, supermarketuri şi magazine. Fondată în 2015 la Barcelona, operează în 23 de ţări din Europa, Asia Centrală şi Africa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri