13 Iulie 2024

Vremea în București: 41 de grade și nopți tropicale în perioada următoare



Temperatura maximă va fi de 40 - 41 de grade, luni, marţi şi miercuri, la Bucureşti, iar cea minimă, specifică nopţii tropicale, va fi de 20 - 23 de grade, potrivit prognozei speciale emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Astfel, în intervalul 14 - 15 iulie, valul de căldură intens şi disconfortul termic deosebit de accentuat se vor menţine.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 40 de grade, iar cea minimă va fi de 22 - 23 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Vreme București: Valul intens de căldură va persista

De asemenea, în intervalul 15 - 16 iulie, valul intens de căldură va persista.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de
20 - 22 de grade. Disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Şi în intervalul 16 - 17 iulie valul intens de căldură va continua. Temperatura maximă se va situa în jurul a 41 de grade, iar cea minimă va fi de 20 - 22 de grade.

Disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Mai mult de trei sferturi dintre judeţele ţării se vor afla sub Cod roşu de caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat în acest weekend, când temperaturile vor urca la 41 de grade, arată Administraţia Naţională de Meteorologie.



Citeste si