Începând cu data de 8 iulie 2024, odată cu închiderea temporară a circulației rutiere pe Valea Oltului, în compunerea și circulația trenurilor operate de CFR Călători vor interveni modificări.

Astfel, călătorii vor avea la dispoziție o capacitate dublă de transport față de situația actuală, în principal la trenurile de navetă în relația Râmnicu Valcea – Lotru – Sibiu și retur (R 2061, R 2064, RE 2012, RE 2014).

De asemenea se introduc suplimentar în circulație:

  • trenul R 13081, cu plecare din Râmnicu-Vâlcea la ora 11.08, din Lotru la ora 12.00 și sosire la Sibiu la ora 14.15.
  • trenul R 13082, pe tronson Sibiu – Lotru: plecare din Sibiu la ora 23.40 si sosire la Lotru la ora 02.01.
  • trenul R 13083, pe tronsonul Lotru -Sibiu: plecare din Lotru la ora 20.15 și sosire in Sibiu la ora 22.30.

Trenurile suplimentare vor avea opriri în toate stațiile din parcurs.

Acest program de circulație va fi definitivat în cursul zilei de 8 iulie și va asigura continuitatea pentru toata perioada în care circulația rutieră pe tronsonul Râmnicu – Vâlcea – Sibiu este parțial întrerupta datorită lucrărilor pentru construirea Autostrazii Sibiu – Pitești.

Începând cu data de 9 iulie vor fi operate și alte modificări, în funcție de analiza fluxului de călători din data 8 iulie și de cerințele autorităților și unităților de producție locale.

Se oprește circulația pe Valea Oltului. Care sunt rutele ocolitoare și când se vor ridica restricțiile

Circulaţia pe Valea Oltului va fi închisă între 8 iulie şi 9 august, pe perioada zilei, pentru lucrări la autostrada Sibiu - Piteşti, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă. Se pare că, în inițial, Poliția Rutieră s-ar fi opus acestei decizii.

Autoritățile au decis suspendarea temporară a traficului pe DN7, pentru a realiza operațiunile de defrișare de copaci și de dislocare de stânci necesare pentru lucrările la autostrada Sibiu - Pitești, parte din autostrada A1. Inițial, s-a pus în discuție închiderea DN7, care conține și drumul prin Valea Oltului, pe perioade scurte de timp, circa 20-30 de minute, în momentele în care se cerea stoparea traficului.

Se pare că, cel puțin în primă instanță, Serviciul Rutier Sibiu nu ar fi fost de acord cu închiderea completă a traficului pe timp de zi pe Valea Oltului. S-ar fi discutat măsura montării unor panouri și plase de protecție pe versanți, dar, în cele din urmă, s-a ajuns la concluzia că cel mai sigur ar fi să se oprească complet traficul auto în intervalul orar 06:00 - 20:00.

Care sunt rutele alternative propuse de autorități cât timp Valea Oltului e închisă

„În această lună, colegii mei de la CNAIR, împreună cu Poliţa Română, vor transmite rutele alternative, astfel încât, pe perioada zilei, să avem asigurate aceste rute alternative, circulaţia fiind închisă pe perioada zilei. Pe perioada din noapte va fi redeschisă în fiecare zi, inclusiv în această lună de care vorbeam, dar vineri, la faţa locului, împreună cu colegii mei, vom transmite mai multe,” a punctat Grindeanu.

„Am cerut companiei care desfăşoară acele lucrări să aibă mobilizare mare, astfel încât să le finalizeze în această lună şi să ne folosim de aceste 30 - 31 de zile la maxim. Dacă tot închidem circulaţia, trebuie să folosim la maxim aceste zile şi să avem un progres major pe acel tronson", a transmis şeful de la Transporturi,” a adăugat ministrul.

Sursa foto: CFR Calatori/ Facebook

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri