Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică cod galben, pentru municipiul București și județul Ilfov, valabilă între 30 iunie și 1 iulie.

Valul de căldură va persista, iar temperaturile maxime vor fi în continuare deosebit de ridicate. Disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă.

Temperaturile maxime vor fi de 35...36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 20 de grade.

ISU recomandă respectarea următoarelor măsuri preventive:

  • Purtaţi haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare.
  • Beţi 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe şi ceaiuri călduţe.
  • Evitaţi băuturile ce conţin cofeină sau zahăr în cantitate mare.
  • Nu consumaţi alcool – vă deshidratează.
  • Evitaţi alimentele cu un conţinut sporit de grăsimi.
  • Nu lăsaţi copiii/animalele de companie singuri/singure în autoturisme.
  • Cereţi sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferință.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale în aproape toată ţara, în următoarele patru săptămâni, iar precipitaţiile vor fi, în general, apropiate de cele specifice perioadei în cea mai mare parte a ţării, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 1 - 29 iulie 2024, transmite Agerpres.ro.

Astfel, în perioada 1 - 8 iulie 2024, cu excepţia regiunilor vestice unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, mai ales în sudul şi sud-estul ţării.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile estice şi sud-estice, iar în rest va fi excedentar, mai ales în vestul şi nord-vestul teritoriului.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri