Vara lui 2024 a început cu temperaturi istorice, cu caniculă, dar și furtuni și vijelii. Ca să mai domolim puțin acest început amețitor și să facem față căldurii sufocante, iată cinci dintre cele mai căutate gelaterii din București, locuri de neratat în Capitală, mai ales pe timp de vară.

Începem, fără doar și poate, cu Velocita, una dintre cele mai cunoscute gelaterii din București. Velocita este o gelaterie artizanală lansată în 2019, recunoscută în special pentru locația sa de pe Calea Victoriei, unde îți sar în ochi zecile de bucureșteni care stau la coadă pentru a le cumpăra produsele.

Pe lângă înghețată, la Velocita găsiți și cafea bună, iar prețurile variază în funcție de dimensiunea produsului comandat și de numărul cupelor de înghețată, bineînțeles. Un cappucino este 16 lei, un latte 20 de lei, iar o gelato pornește de la 13 lei pentru 80 grame.

Sursa Foto: Facebook Velocita

Locul al doilea este ocupat cu succes de Gioelia Cremeria, fostul lanț de magazine de înghețată artizanală Emilia Cremeria. Compania a luat naștere în 2010 și a fost adusă în sistem de franciză din Italia de Alexandru Sautner. După ce a lucrat mai bine de 20 de ani în Germania, unde a deschis 3 restaurante, dorul de țară, familie și prieteni l-au făcut pe Alexandru Sautner să-și lase afacerea profitabilă și să-și încerce norocul în România.

În București există mai multe puncte de vânzare, printre cele mai cunoscute fiind cel de pe Calea Victoriei.

Sursa Foto: Gioelia Cremeria

În cazul în care ești vegan și nu poți mânca înghețată tradițională, Sweetology, a treia gelaterie din București pe care musai trebuie s-o încerci, este locul potrivit unde aromele se combină perfect. Gelateria oferă clienților, pe lângă sortimentele clasice, și opțiuni vegane:

  • Vegane
    • grapefruit stors și Aperol
    • mure
    • zmeura
    • mango
    • ciocolata belgiana
    • lămâie și lime
  • Nevegane
    • caramel sărat
    • ciocolata belgiana cu lapte si alune
    • cocos
    • fistic
    • vanilie

Toate produsele Sweetology sunt făcute din ingrediente100% naturale, în laboratorul de pe Calea Victoriei 122. Puteți inclusiv comanda înghețată de la Sweetology, însă numai la cutie, aceasta costând de la 60 de lei.

Sursa Foto: Sweetology/ Facebook

Situată pe Calea Victoriei 87, Gusto e Passione este o altă gelaterie de neratat în Capitală. Păstrând artizanalul, la Gusto e Passione puteți găsi înghețată vegană sau specialități siciliene, precum zuppa inglese sau cassata siciliană și faimoasele ciocolate de origine precum Ecuador sau Madagascar.

Programul gelateriei este următorul:

  • Luni - Joi: 12.00 - 22.00
  • Vineri - Duminică: 11.00 - 23.00

Schema de prețuri este influențată de dimensiunea caserolei, după cum urmează: 500g - 75 lei, 750g - 110 lei, 1kg - 140 lei.

Sursa Foto: Gusto e Passione - Gelateria Artigianale/ Facebook

Ultima, dar nu cea din urmă, o altă gelaterie de neratat în Capitală La Romana. Nu, nu, nu o găsiți în Piața Romană, ci în AFI Cotroceni, Băneasa Shopping City sau pe Calea Victoriei.

La Romana este e o gelaterie cu înghețată artizanală din București, care se bazează pe experiența a două generații de gelatieri italieni. Gelateria are peste 90 de sortimente de gelato, dar și cu torturi, crumble, clătite și biscuiți pe bază de înghețată.

Sursa Foto: Gelateria La Romana/ Facebook

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri