Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, noi atenţionări Cod galben de caniculă, ce vizează, în următoarele două zile, zone din nouă judeţe şi Municipiul Bucureşti, scrie Agerpres. Trebuie spus că în Capitală, disconfortul termic va fi prelungit, meteorologii avertizând că vremea foarte caldă va persista până joi.

Conform prognozei de specialitate, pe parcursul zilei de marţi, în judeţele Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi şi în Bucureşti va persista valul de căldură, iar disconfortul termic se va menţine ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi şi pe alocuri va fi caniculă.

Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34 - 35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

De asemenea, miercuri, 26 iunie, Codul galben se va extinde în Banat, unde ITU va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor oscila între 34 şi 35 de grade, în timp ce noaptea vor fi minime de 20 de grade. Judeţele vizate de a doua avertizare Cod galben sunt: Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, precum şi în Municipiul Bucureşti.

Caniculă prelungită în București

Astfel, în perioada 25 iunie, ora 10:00 - 26 iunie, ora 10:00, valul de căldură şi disconfortul termic ridicat vor persista, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 33 - 35 de grade, iar cea minimă de 18 - 20 de grade.

Totodată, în intervalul 26 iunie, ora 10:00 - 27 iunie, ora 10:00, în Capitală, valorile termice din timpul zilei vor fi de 34 - 35 de grade, în timp ce minima va ajunge la 20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri