David Popovici, campionul en-titre în probele de 100 de metri și 200 de metri de la Europenele de Natație a reușit să-și apere medalia de aur obținută în urmă cu doi ani la 100 de metri liber. Sportivul român a încheiat proba cu un timp de 46,88 secunde, fiind urmat de Nandor Nemeth din Ungaria și de favoritul gazdelor, sârbul Andrej Barna.

Cu puțin peste o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris, David Popovici a mai aplicat o lovitură în moralul rivalilor săi. Înotătorul bucureștean s-a calificat, ieri, în finala probei de 100 de metri liber cu cel mai bun timp, 47,82 secunde.

Popovici a confirmat încă o dată că aceasta este cursa sa favorită și a coborât reperul cu aproape o secundă în finala campionatului de la Belgrad. El s-a aflat pe poziția a doua la jumătatea distanței și a întors în urma lui Nemeth, dar a accelerat pe ultima lungime de bazin pentru a se impune. Popovici a înotat pe culoarul al patrulea.

Aceasta este a treia prezență pentru sportivul legitimat la Dinamo într-o finală de campionat european de natație, după victoria din 2022 și locul 6 obținut în finala de la 100 de metri din 2021. În urmă cu doi ani, Popovici a reușit să doboare și recordul european, dar și cel mondial la 100 de metri.

Sursa foto: Facebook / David Popovici

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Mihai Fira
Mihai Fira este reporter auto Wall-Street.ro din toamna lui 2022. Înainte de a se alătura echipei, Mihai a colaborat cu mai multe publicații din domeniul auto, atât românești cât și străine. El și-a început cariera ca jurnalist în mediul online, ca editor al site-lui Pitstops.ro, cel mai important portal românesc de motorsport din România. Mihai a colaborat și cu BMWBlog.ro, sursa oficială de știri despre producătorul bavarezi, dar și cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri