Suporterii bucureșteni s-au adunat cu sutele pentru a sărbătorii un succes istoric pentru Naționala antrenată de Edward Iordănescu. La aproape un sfert de secol de la precedentul succes românesc la acest nivel, victoria categorică cu 3-0 împotriva Ucrainei a adus oamenii, cu drapelele și tricouri galbene, în Piața Universității.

„N-am mai ieșit așa de vreo 30 de ani”, spunea cineva care a venit la Universitate pentru a sărbători, alături de alți suporteri de toate vârstele, un prim succes poate nesperat al Naționalei. După o campanie de calificare în care România nu a pierdut niciun meci, ba chiar s-a calificat de pe primul loc în Grupa I, prea puțini credeau în cele trei puncte după primul meci de la Euro 2024.

Într-adevăr, istoria nu ne flata: ultimul turneu european la care România s-a calificat cu echipa de seniori a fost un eșec și, colac peste pupăză, acest episod s-a produs în urmă cu opt ani. Mai mult decât atât, ultima victorie la acest nivel a fost reușit cu vreo trei generații fotbalistice în urmă, iar ucrainenii erau cotați mult mai bine având jucători în mai multe campionate din Top 5 în Europa.

Totuși, fotbalul a arătat că rămâne un sport imprevizibil. După acest 3-0 al nostru, Slovacia a surprins și ea pe favorita Belgia „subtilizându-i” cele trei puncte. Nu știm cum au sărbătorit slovacii, dar știm cum au făcut-o fanii din Capitală și mai știm, după primele două partide, că Grupa E de la Euro 2024 este una imprevizibilă.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Mihai Fira
Mihai Fira este reporter auto Wall-Street.ro din toamna lui 2022. Înainte de a se alătura echipei, Mihai a colaborat cu mai multe publicații din domeniul auto, atât românești cât și străine. El și-a început cariera ca jurnalist în mediul online, ca editor al site-lui Pitstops.ro, cel mai important portal românesc de motorsport din România. Mihai a colaborat și cu BMWBlog.ro, sursa oficială de știri despre producătorul bavarezi, dar și cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri