Slovacia a produs a doua mare surpriză în Grupa E a Campionatului European de Fotbal din Germania, EURO 2024, grupa din care face parte și România, după ce slovacii au învins marea favorită a grupei, Belgia, scor final 1-0.

România a produs prima mare surpriză a turneului final din Germania, învingând cu 3-0 în meciul cu Ucraina, dar Slovacia nu s-a lăsat nici ea mai prejos.

Slovacii i-au învins pe belgieni la limită, scor 1-0, înscris în debutul partidei, în chiar minutul 7, de Ivan Schranz, atacantul în vârstă de 30 de an al Slaviei Praga, după o greșeală în apărare a lui Jeremy Doku, jucătorui Manchester City.

Rezultatul este cu atât mai surprinzător cu cât Slovacia era văzută drept outsider-ul grupei, cu cele mai mici șanse de a scoate ceva din grupă, dar a învins favorita Grupei E, din care mai fac parte România și Ucraina.

Slovacii, ajutați de două ori de VAR

Belgienii au băgat și ei de două ori mingea în plasă, dar ambele goluri au fost anulate, după intervenția arbitrilor din cabina VAR.

Ambele faze l-au avut în prim-plan pe Romelu Lukaku. La primul gol, atacantul belgian a fost surprins în poziție de offside, iar la faza celui de-al doilea gol anulat, cel care a centrat în careu, Loïs Openda, a comis henț, iar arbitrul de centru a invalidat reușita lui Lukaku.

Rezultatul ajută România, care rămâne lider și are trei puncte peste echipa care era dată drept câștigătoare clară a grupei.

După primele meciuri din Grupa E, România ocupă primul loc, cu 3 puncte și golaveraj 3-0, urmată de Slovacia, tot 3 puncte, dar golaveraj 1-0. Belgia se află, astfel, pe locul 3 în grupă, iar Ucraina pe ultima poziție.

Grupa E era dată ca fiind una dintre cele mai plictisitoare grupe de la Euro 2024, dar a produs cele mai mari surprize de la Campionatul European de Fotbal de până acum.

Următoarele meciuri din Grupa E sunt: Slovacia - Ucraina, vineri 21 iunie, de la ora 16:00, iar meciul Belgia - România se joacă sâmbătă, 22 iunie, de la ora 22:00.

Echipele de start din meciul Belgia - Slovacia

Belgia: Casteels - Castagne, Faes, Debast, Carrasco - Mangala, Onana - Trossard, De Bruyne, Doku - Lukaku
Rezerve: Kaminski, Bakayoko, De Cuyper, De Ketelaere, Lukebakio, Openda, Sels, Theate, Tielemans, Vermeeren, Vertonghen, Vranckx, Witsel
Selecționer: Domenico Tedesco

Slovacia: Dubravka - Pekarík, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Bozeník, Haraslín
Rezerve: Rodak, Ravas, Obert, Gyomber, De Marco, Kosa, Rigo, Benes, Hrosovsky, Bero, Suslov, Bozenik, Tupta, Strelec, Duris, Sauer
Selecționer: Francesco Calzona

Campionatul European de Fotbal a început vineri, 14 iunie și se va încheia pe 14 iulie, cu finala ce va avea loc pe Olympiastadion din Berlin.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri