România a debut la Euro 2024 cu o victorie împotriva Ucrainei, într-un duel în care ucrainenii erau văzuți ca mari favoriți, dar jucătorii pregătiți de Edward Iordănescu au realizat cea mai mare supriză a celei de-a treia zi a competiției care are loc în Germania.

România a deschis prima tabela după jumătate de oră de dominare teritorială și a posesiei din partea Ucrainei. Dennis Man a profitat de o degajare greșită al portarului ucrainean, Lunin, revelația lui Real Madrid în sezonul trecut de Champions League.

Jucătorul român legitimat la Parma i-a pasat la marginea careului, la 21 de metri de poartă, lui Nicolae Stanciu, care a șutat din prima, imparabil, în vinclul porții.

România a reușit să reechilibreze jocul, iar raportul ocaziilor de poartă a crescut în favoarea României, Nicușor Stanciu fiind aproape de dublă în minutul 39.

Mai întâi, Dennis Man a șutat periculos, șutul fiind deviat la doar un lat de palmă de bara din dreapta portarului ucrainean. Nicolae Stanciu a ales să bată direct pe poartă cornerul, iar mingea a lovit bara transversală.

România a avut și ea emoții la devierea lui Radu Drăgușin (Tottehnam Hotspurs), când mingea a sărit din capul lui la puțin peste poarta apărată de Florin Niță.

Am început tare a doua repriză

Băieții lui Edi Iordănescu au început tare meciul în repriza a doua, iar după 7 minute de dominare teritorială, Răzvan Marin a trimis o bombă de la 26 metri, și a făcut 2-0 pentru România.

Doar cinci minute mai târziu, după un nou corner, bătut scurt de această dată, Dennis Man a intrat în careu și a pasat în gura porți, iar Denis Drăguș a înscris pentru un complet neașteptat 3-0, în minutul 57.

În minutul 68, Nicolae Stanciu și-a încercat din nou norocul și a trimis periculos spre poartă, mingea lovind plasa exterioadă a porții.

În minutul 73, meciul a fost marcat de intrarea pe teren a unui suporter român, care a vrut să-l îmbrățișeze pe căpitanul naționalei Nicolae Stanciu.

În minutele 76 și 78, Florin Niță a închis poarta la încercările ucrainenilor de a reveni în joc cu două parade pentru fotografi.

Echipele de start din România - Ucraina

ROMÂNIA (4-3-3): Fl. Niță - Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Drăguș, Coman

Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Mogoș. Racovițan, Rus, Nedelcearu, Sorescu, Cicâldău, Șut, Olaru, I. Hagi, Mihăilă, Pușcaș, Alibec, Bîrligea

Selecționer: Edward Iordănescu

UCRAINA (4-2-3-1): Lunin - Konoplya, Zabarniy, Matvycenko, Zinchenko - Stepanenko, Brazhko- Tsygankov, Sudakov, Mudryk - Dovbyk

Rezerve: Buschchan, Trubin, Svatok, Tymchyk, Bondar, Talovierov, Zubkov, Shaparenko, Malinovskyi, Sydorchuk, Yaremchuk, Vanat, Yarmolenko

Selecționer: Serghei Rebrov

Campionatul European de Fotbal a început vineri, 14 iunie și se va încheia pe 14 iulie, cu finala ce va avea loc pe Olympiastadion din Berlin.

Sursa foto: Captura Video / X

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri