Un tren care călătorea pe ruta Craiova-București a deraiat parțial în apropiere de localitatea Drăgănești de Vede din județul Teleorman. Se pare că două dintre cele trei vagoane ale trenului IR 1596 au ieșit de pe șine. Potrivit informațiilor preliminare, vagoanele nu sunt răsturnate, se arată într-o comunicare a ISU Teleorman.

UPDATE 18:15: Trei persoane au avut nevoie de acordarea primului ajutor calificat:

  • două femei, cu atac de panică, care ulterior au refuzat transportul la spital;
  • o femeie, conștientă și cooperantă, cu dureri la spate, a primit primul ajutor calificat și a fost transportată la UPU Alexandria de către un echipaj SMURD.

Trenul 9006 - REGIO, cu trei garnituri, a ajuns la fața locului pentru preluarea pasagerilor.

UPDATE 18:00: Conform unui comunicat CFR Călători, incidentul s-a petrecut în jurul orei 16:30, mai precis la intrarea în stația Atârnați.

„Circulația în zona afectată se va desfășura pe celălalt fir de circulație conform dispozițiilor administratorului de infrastructură CNCF CFR SA.”

„Pasagerii care au bilete la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile la secțiunea Tarife în țară.”

Știre inițială

La fața locului au fost alocate 1 mașină de stingere, 1 echipaj de descarcerare, 9 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SAJ. Salvatorii evaluează starea celor 200 de pasageri și, până acum, doar un singur pasager acuză un traumatism la nivelul spatelui.

Având în vedere numărul mare de pasageri, la nivelul județului Teleorman a fost activat Planul Roșu de Intervenție, conform sursei citate. Pentru preluarea pasagerilor din tren se suplimentează forțele cu cinci microbuze de 16 locuri.

- Știre în curs de actualizare -

Sursa foto: ISU Teleorman

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri