UPDATE 17:00 - Un nou mesaj de tip RO-ALERT a fost trimis către locuitorii Capitalei, ca urmare a vremii severe din București. Sunt anunțate intensificări ale vântului și vijelii puternice între orele 17:00 - 18:00.

Autoritățile anunță, totodată, Cod portocaliu în intervalul orar 16:52 - 17:30. Se vor semnala averse care vor acumula peste 35...40 l/mp, grindină, frecvente descărcări electrice. Până la ora transmiterii acestui material sunt afectate trei localități din Ilfov: Buftea, Ciorogârla, Dragomirești-Vale. În municipiul București, valabilitatea codului portocaliu va fi intre orele 17:00-18:00.

Mesaj RO-ALERT în București de vijelii și vânt puternic

Știrea inițială

Autoritățile din Capitală eu transmis către locuitorii Capitalei un mesaj de tip RO-ALERT de vreme rea. Este vorba despre o avertizare meteo de vreme rea care anunță vijelii și vânt puternic.

Mesaj RO-ALERT primit în București. Ce recomandă autoritățile

Locuitorii Capitalei au fost informați printr-un mesaj de tip RO-ALERT că există o avertizare meteo de vijelie puternică și de intensificări ale vântului care vor aduce descărcări electrice frecvente. Fenomenele meteo de care trebuie să știe bucureștenii se vor manifesta în intervalul orar 15:42 - 16:30.

Autoritățile de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) recomandă evitarea deplasărilor și adoptarea unor măsuri de adăpostire și autoprotecție.

mesaj RO-ALERT bucuresti

Ce este sistemul RO-ALERT și când se poate emite

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență, conform prevederilor legale, potivit informațiilor furnizate pe pagina oficială. Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI), prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale, ca urmare a Ordonanței de urgență nr. 72 din 5 octombrie 2017.

Vreme capricioasă în București, în weekendul cu alegerile locale și europarlamentare

Vremea va fi caniculară în Bucureşti pe parcursul următoarelor zile, cu condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în timp ce valorile termice vor atinge şi 37 de grade Celsius, arată prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), potrivit Agerpres.

Astfel, în intervalul 8 iunie, ora 10:00 - 9 iunie, ora 9:00, vremea va fi călduroasă în Capitală, iar după-amiaza indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în a doua parte a zilei, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată. Temperatura maximă va fi de 34 - 35 de grade, iar cea minimă de 17 - 19 grade.

De asemenea, în perioada 9 iunie, ora 9:00 - 10 iunie, ora 9:00, vremea va deveni caniculară, cu disconfort termic ridicat, indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) urmând să depăşească pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară când vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18 - 21 de grade Celsius.

În ultimul interval de prognoză, respectiv 10 iunie, ora 9:00 - 11 iunie, ora 10:00, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat şi un indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, după-amiaza şi seara. Temperatura maximă va fi de 36 - 37 de grade, iar cea minimă de 18 - 21 de grade Celsius.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri