O explozie urmată de incendiu s-a produs într-un magazin Dedeman de la intrarea în municipiul Botoşani, dinspre Suceava. La faţa locului s-au deplasat 12 echipaje din cadrul Detaşamentului Botoşani, cu patru autospeciale de stingere, trei ambulanţe SMURD şi două ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Centrul comercial Dedeman din Botoşani, unde s-a produs explozia de vineri în care au fost rănite 13 persoane, deţine autorizaţie de securitate la incendiu, precizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

"Centrul comercial deţine autorizaţie de securitate la incendiu", susţin oficialii IGSU.

Zece bărbaţi şi trei femei au fost răniţi în explozia produsă vineri la magazinul Dedeman din Botoşani, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani.

Potrivit acestora, victimele au vârstele cuprinse între 32 şi 63 de ani.

Dedeman: O firmă externă desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului

Dedeman a anunțat că o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului, atunci când a avut loc explozia de vineri dimineață.

„Astăzi, 7 iunie 2024, în jurul orei 10:30, în incinta magazinului Dedeman Botoșani, a avut loc o explozie urmată de un incendiu. În urma acestui incident regretabil, au rezultat persoane rănite, care au fost imediat transportate la spital. Restul persoanelor prezente în magazin în acel moment, clienți și angajați, au fost evacuați în siguranță, iar intervenția rapidă a echipelor de intervenție a permis stingerea incendiului într-un interval scurt de timp”, se menționează într-un comunicat de presă al companiei.

Patru pacienți sunt în stare gravă

Patru pacienţi răniţi în urma exploziei care a avut loc la magazinul Dedeman din municipiul Botoşani se află în stare gravă, doi dintre aceştia fiind intubaţi, a informat Ministerul Sănătăţii.

Doi dintre pacienţii aflaţi în stare gravă vor fi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi, iar doi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca), pe cale aeriană, transportul fiind asigurat de DSU.

Citiți și [FOTO] Explozie la Dedeman Botoșani: Persoanele rănite sunt duse la spital

Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a transmis vineri că are pregătit un loc în Secţia de Mari Arşi, iar la nevoie mai poate fi eliberat încă unul, pentru răniţii în explozia care a avut loc la un magazin cu materiale de construcţii din Botoşani.

De asemenea, pentru pacienţii care au arsuri pe mai puţin de 10% din suprafaţa corpului sunt pregătite, de asemenea, două locuri.

Prefectul judeţului Botoşani, Sorin Cornilă, s-a deplasat la magazinul Dedeman

Prefectul Sorin Cornilă s-a deplasat la locul exploziei soldate cu 13 victime.

Acesta a declarat, pentru Agerpres, că, deocamdată, cauza producerii exploziei nu este cunoscută, însă toate indiciile conduc spre posibile defecţiuni la reţeaua de gaze.

12 victime au fost duse la spital, una e intubată; elicopterul BlackHawk va decola spre Botoşani

Un număr de 12 victime au fost transportate la spital în urma exploziei care s-a produs, vineri, la un magazin de materiale de construcţii din Botoşani, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Conform sursei citate, una dintre victime este în stare gravă, fiind intubată.

"Elicopterul SMURD BlackHawk urmează să decoleze de la Bucureşti spre Botoşani", precizează IGSU.

Sursa foto: ISU

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri