Un cetățean de origine siriană a încercat să incendieze ambasada Israelului din București. Acesta ar fi aruncat cu un cocktail molotov în direcția clădirii care găzduiește, pe lângă birourile ambasadei, și alte firme, conform Digi24.

UPDATE 13:50: Se pare, totuși, că atacatorul ar fi aruncat sticla incendiară pe ușa clădirii în care se află Ambasada Israelului, dar nu s-ar fi produs pagube materiale și nimeni nu a fost rănit

UPDATE, 13:10: Conform DGPMB, care citează surse judiciare, sirianul ar fi vrut, de fapt, să se incendieze în fața ambasadei, nu să atace clădirea ambasadei.

Sursele menţionate precizează că la faţa locului au intervenit imediat de agenţii antitero, care l-au imobilizat pe bărbat, acesta fiind apoi condus la Secţia 14 de Poliţie, scrie Agerpres.

"Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 14 Poliţie au fost sesizaţi, de către Serviciul Român de Informaţii, cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se autoincendieze. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul subunităţii, în cauză fiind identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cetăţean străin", informează Biroul de presă al DGPMB.

Anterior sosirii poliţiştilor, acesta a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informaţii.

De asemenea, lucrători din cadrul Serviciului Român de Informaţii, care asigurau securitatea instituţiei, au procedat la stingerea incendiului, fiind provocate distrugeri la un afiş de pe uşă, fără a fi înregistrate alte pagube materiale ori de altă natură. Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 14 Poliţie, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

- Știre inițială -

Autoritățile au intervenit la clădirea Sitraco Center, unde se află și Ambasada Israelului. Aflată la intersecția dintre Splaiul Unirii și Bd. Dimitrie Cantemir, locația ar fi fost luată la țintă de un sirian care, din motive necunoscute, ar fi încercat să-i dea foc.

Nu există, în acest moment, informații despre identitatea suspectului, decât că ar fi un bărbat în vârstă de 34 de ani. Acesta a fost, însă, imobilizat de agenții care protejează obiectivul, înainte ca brigada antitero să ajungă la fața locului. Se pare că sirianul nu vrea să colaboreze cu autoritățile. Nu se știe, de asemenea, dacă există victime, dar se pare că sunt pagube materiale.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri