Richard Browning, inventatorul costumul de zbor individual, vine în premieră în România, la ediția a XII-a a GoTech World, cea mai mare expo-conferință de IT & Digital din Europa Centrală și de Est.

Inventatorul britanic, care a construit primul costum cu propulsie din lume pentru a testa limitele gravitației, va prezenta tehnologia din spatele proiectului, aplicațiile practice în care poate fi utilizat și va face o demonstrație live pentru participanții la eveniment.

Creația sa poate propulsa pilotul la aproximativ 65 km/h, timp de până la opt minute și poate genera peste 1.000 de cai putere, folosind șase jeturi propulsoare cu reacție, ce utilizează combustibil pentru avioane că mijloc de alimentare.

Prin intermediul Gravity Industries (companie fondată de Browning), oricine dorește poate lua parte la o experiență de zbor, iar cei mai îndrăzneți se pot înscrie că membri ai unei comunități exclusive de piloți de costume propulsoare.

Costurile pleacă de la 3.500 de dolari/zi și ajung la 8.500 de dolari /zi, în funcție de programul ales, iar achiziționarea unui costum necesită un buget de 440.000 de dolari.

Totodată, Gravity își propune să ducă proiectul la un alt nivel, în care invenția să fie aplicabilă în diverse domenii de interes social. Spre exemplu, costumul poate fi utilizat de paramedici pentru a ajunge și a stabiliza persoanele blocate la altitudini mari.

Sursa foto: Gravity Industries

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri