Primăria Sectorului 6 a ales proiectul după care va fi dezvoltat Parcul Lacul Morii, în urma unui concurs în care au fost înscrie 11 echipe de arhitecți, peisagiști și urbaniști, proiect care este estimat la 20 de milioane de euro.

„Acest parc nu este nici primul nici ultimul. Am recuperat hectare întregi care au fost transformate în spații verzi și care vor fi transformate, cum este și Parcul Liniei. Pentru Lacul Morii am organizat un concurs de proiecte și am avut un juriu internațional care să aleagă proiectul câștigător.

Am ales acest mod de a alege un proiect pentru a crește nivelul de calitate al execuției și investiției. Am luat acest model de la Cluj. Am fost anunțați că va dura mai mult, dar ne-au spus că va ieși altceva. Ne-au spus că timpul care se pierde cu tot acest proces va fi compensat de rezultatul lucrărilor”, a spus, într-o conferință, Ciprian Ciucu.

Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Potrivit primarului Sectorului 6, proiectul va fi dezvoltat pe trei faze, prima vizând amenajarea insulei de pe Lacul Morii și zona din jurul digului.

„Bugetul este estimat la 20 de milioane de euro, dar trebuie precizat că este vorba de un proiect care se va întinde pe mai mulți ani. Este un proiect care este gândit în trei faze și se va întinde pe 3 ani. Faza I va viza în special insula, care este așteptată de mult timp și zona digului, care a fost deja reabilitată. Faza a II se va îndrepta către zona Chiajna.

Sper să ne apucăm de treabă cât mai devreme. Îi aștept pe câștigători să vină și să ne apucăm de treabă, deoarece nu avem timp de pierdut. Sunt om politic și după cum știți, oamenii politici nu au timp”, s-a amuzat edilul Sectorului 6.

Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Varianta câțtigătoare a fost creată de Metapolis Arhitects, care vor primii contractul de design oferit de Primăria Sectorului 6.

Contractul are o valoare de 541.847,14 euro. Locurile 2 și 3 au primit premii de 30.000, respectiv 15.000 de euro, fără TVA.

Sursa foto: Primăria Sectorului 6

„Am avut trei zile foarte intensive de dezbatere și analiză. În spatele acestui proiect a fost foarte multă muncă. Parcul Lacul Morii poate deveni un reper pentru un astfel de proiect pentru România și nu numai, deoarece mai multe țări din Europa caută soluții pentru astfel de dezvoltări urbane”; a spus Rudolf Graf, președintele juriului care a ales câștigătorii, consilier al primarului Timișoarei, Dominic Fritz, pe teme de dezvoltare urbană.

Din cele 11 echipe care au intrat în concurs, 4 sunt din străinatate: Olanda, Canada, Franța, Belgia.

Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Sursa foto: Primăria Sectorului 6 / Facebook

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri