Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că Bucureștiul intră în scenariul verde ca urmare a scăderii ratei de infectare cu COVID-19 la sub 1,5 la mie. Acesta a anunțat ce restricții vor fi relaxate începând cu 14 mai.

În primul rând, restaurantele vor putea funcționa la 50% din capacitate, nu doar la 30%, ca până acum.

În al doilea rând, sălile de spectacol vor putea funcționa și ele tot la 50% din capacitate, iar spectacolele în aer liber pot aduna până la 300 de participanți. Sălile de jocuri de noroc vor fi și ele deschise și vor putea fi organizate în continuare spectacole drive-in. Rata de infectare în București este de 1,3 la mia de locuitori joi, 13 mai.

Alin Stoica a punctat faptul că rămâne în vigoare carantina pe timp de noapte, între orele 22:00-5:00, deoarece este o măsură dispusă de guvern prin Hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România. În ceea ce privește întoarcerea în bănci a tuturor elevilor, aceasta ar urma să aibă loc în momentul în care rata de infectare scade sub 1 la mie.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri