În afara faptului că a fost un an atipic, 2020 a fost și cel mai călduros an de până acum. Potrivit serviciului de meteorologie al UE, 2020 a fost mai cald cu 0,4 grade Celsius decât 2019, scrie Euronews.com.

Anul 2020 se află pe aceeași lungime de undă cu 2016, când s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi ale ultimului deceniu. În plus, concentrația de dioxid de carbon se află în continuă creștere în atmosferă.

Sezonul incendiilor, care a debutat în mai și a continuat de-a lungul verii, dar și în toamnă a generat creșteri de până la 244 megatone de dioxid de carbon în atmosferă (mai mult cu o treime decât în 2019).

De asemenea, în a doua jumătate a anului, gheața de la Arctic a scăzut semnificativ comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

2020 rămâne cel mai călduros an chiar și în ciuda fenomenului La Niña, care a fost asociat cu o răcire a vremii. Opusul lui La Niña, fenomenul El Niño, care a fost caracterizat de temperaturi mai ridicate decât cele normale, a avut loc în 2016, motiv pentru care acest an era considerat cel mai călduros.

Însă anul 2020 preia ”frâiele” și asupra acestui aspect.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri