4 Noiembrie 2020

Timișoara, la un pas de carantină. Dominic Fritz: Nu cred că trebuie să prelungim agonia



Autoritățile din Timișoara iau în calcul o posibilă carantină introdusă în municipiul Timișoara și în zonele periurbane (zonele imedia apropiate de oraș). Dominic Fritz, primarul orașului spune că aceasta ar fi o soluție potrivită, în contextul în care nu mai sunt paturi disponibile în secțiile de terapie intensivă din oraș.

„Cred că trebuie să fim sinceri cu oamenii. O carantinare este pe masă pentru că nu mai avem paturi la ATI. Aceasta carantinare își va face efectul abia peste două săptămâni. Nu cred ca trebuie să prelungim agonia.

Ne gândim sa carantinăm Timișoara, doar zona periurbană. Oamenii vor putea merge la muncă, dar toate alte deplasări care nu sunt necesare, nu se vor mai face.

Nu este o decizie pe care o iau eu, eu doar o discut (...) Experții ne spun că după două săptămâni se văd deja rezultatele și abia în a treia săptămână să ajunge la un platou (...) Cred că trebuie să luăm acum aceste decizii mai dure, dar care ne vor ajuta ca să avem un Crăciun liniștit”, a declarat Dominic Fritz, într-o intervenție la Digi 24.

Ieri noapte, edilul a mai transmis și printr-o postre pe pagina sa de Facebook că are în vedere o astfel de carantinare. Timișoara se apropie de o rată de infectare de 6 la mia de locuitori, iar Guvernul României a emis un ordin că localitățile care trec de 6 pot adopta măsurile limitative.



Citeste si