11 Mai 2020

Guvernul a inclus în proiectul de lege deschiderea bisericilor în perioada stării de alertă, care intră în vigoare de la 15 mai



Activitatea cultelor religioase se exercită liber în perioda stării de alertă, cu respectarea regulilor sanitare stabilite de autorități, a anunțat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, într-o declarație de presă.

„În ceea ce priveşte cultele religioase, potrivit proiectului de lege, activitatea acestora se exercită liber, cu respectarea regulilor de disciplină sanitară stabilite de autorităţile cu atribuţii în domeniu, inclusiv de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cu consultarea Departamentului Cultelor ", a afirmat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Citește și: Guvernul a anunțat o parte dintre măsurile propuse pentru perioada stării de alertă

Guvernul Orban a elaborat un proiect de lege cu măsuri care ar urma să se aplice în perioada stării de alertă, care intră în vigoare după 15 mai. Proiectul a fost trimis către Parlament pentru dezbatere și votare în regim de urgență. Dacă trece de Parlament, proiectul ajunge la președintele Iohannis pentru promulgare și intră în vigoare după ce este publicat în Monitorul Oficial.



Citeste si