25 Aprilie 2020

Ministrul Sănătăţii: Unifarm are stocuri de echipamente, materiale sanitare şi medicamente



Unifarm deţine, în prezent, o cantitate mare de echipamente, materiale sanitare şi medicamente care pot fi accesate de toţi managerii unităţilor spitaliceşti, a declarat Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

„În acest moment nu ştiu dacă mai este lipsă (de echipamente de protecţie - n.r.). Din ce am vorbit şi cu secretarul de stat dr. Raed Arafat, în prezent sunt echipamente. MAI, DSU este cel care aprovizionează Staţiile de Ambulanţă, SMURD-ul şi unităţile de primiri urgenţe, iar Ministerul Sănătăţii aprovizionează DSP-urile şi spitalele de urgenţă. Acum sunt echipamente, dar au fost momente în care nu au fost. În acest moment, şi Unifarmul, firma noastră, are o cantitate mare de echipamente, materiale sanitare şi medicamente şi toţi cei care sunt manageri la aceste unităţi - staţii de Ambulanţă sau spitale - pot accesa, pentru că are pe stoc", a spus Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a fost prezent sâmbătă, la Braşov, într-o vizită de evaluare, în contextul în care, potrivit acestuia, judeţul este al optulea ca număr de cazuri - 386 raportate vineri, la prânz - are 14 decese şi 46 de cadre medicale infectate.

Este o evaluare la faţa locului locului, care arată şi evoluţia pandemiei. Avem, în acest moment, o discuţie cu factorii de decizie - Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului - de a menţine relaţia pe care o au şi cu Spitalul Judeţean şi cu alte spitale din Braşov. Am discutat şi despre viitoarele investiţii, am discutat şi cu personalul medical, care a căpătat încredere. Au, în acest moment, tot sprijinul de la Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Braşov", a afirmat Nelu Tătaru.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că au fost înregistrate alte 218 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 235 de pacienți. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 218 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 235 de pacienți.



Citeste si